Olen äheltänyt pitsineuleen kanssa nyt melkein kaksi päivää. Usko meinaa loppua, sillä käsissäni oleva tekele pitäisi saada näyttelykuntoon huomisaamuksi... Se on aloitettu ja purettu ties kuinka monta kertaa, ja nyt tuntuu että olen täysin sekaisin kerroksista ja merkeistä. Mutta valmiiksi se on saatava.
Olen istunut koko viikonlopun ja tämän päivän kotona tehden pedagogista tilkkukokoelmaani, ja vähän väliä kun olen istunut tuolissani neulomassa jotain kokoelmaan, mieleeni on tullut väkisin ajatus "Miksi sinä tälläista höpöhöpöä teet, kun käsityökulttuurikurssin essee on vielä tekemättä?!"... No, molemmat ovat nyt hyvällä mallilla. Esseekin on tehty jo suureksi osaksi, vain otsikko puuttuu ja lopetuskappale. Huomenna pitäisi tehdä aiheesta vielä Power Point esitys... *huokaus* Esitelmäni aiheena ovat liinavaatteet, ja niistä löytyy hävyttömän vähän tietoa. Esim. niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin laudeliinat ei löytynyt netistä kuin 1(!) sopiva sivu, sieltäkin sain vain tietää mitä on käytetty ennen laudeliinoja. Mutta esseen pituus on nyt 8 sivua, joten eiköhän se riitä :D

Tällä kertaa haluan esitellä teille Jontun ja Tiinan. Kirjoitin heistä hieman jo web-päiväkirjassani Avoimuudesta osion alla.
Mutta kerron siis hieman Jontusta ja Tiinasta enemmän. Kyseessä on viimeisin koulutehtäväni, jonka aiheena oli joko Fantasia minä, Persoona minä, Idolini tai itsekirjoittaman tarinan hahmo. Hetken pohdittuani ja pähkäiltyäni, valitsin viimeisen. Tarina lähti liikkeelle eräällä matematiikan luennolla, jolloin hahmottelin paperille karvaisen pyöreän otuksen, jolla oli tonttulakki ja pienet silmät. Annoin otukselle nimeksi Joulutonttu Jonttu. Poikaystäväni käytti nimeä Jonttu-tonttu Messengerissä edellisenä jouluna, jolloin emme vielä olleet yhdessä.
Joulun alla keksin Jontun jälleen ja päätin kirjoittaa poikaystävälleni tekstiviestijoulukalenteria Jontun seikkailuista. Siispä tuumasta toimeen ja kirjoitin sinnikkäästi jokainen päivä n. 2-3 viestiä tarinaa eteenpäin (huomautettakoon tähän väliin että minulla on tekstiviestiliittymä, joten laskua ei tullut sen enempää tästä hyvästä kuin tavallisesti :]). Varsin alussa Jonttu vieraili ystävänsä luona. Mietin kauan tuon ystävän nimeä, sen kun piti sopia hyvin yhteen tonttu-sanan kanssa. Niinpä päädyin Tiinaan...
Näin ovat syntyneet nämä kaksi huovutettua tonttusta :)38734.jpg