Viimeaikoina olen tehnyt paljon juttuja lapsille. Veljeni perheeseen syntyi pieni poika itsenäisyyspäivän jälkeen ja ystävälleni juuri ennen vuoden vaihdetta tyttö, ja sitten oma nuorin kummityttö täytti 2-vuotta.

Pienelle tätitettävälle valmistui pari päivää sitten "vasemmalla kädellä" tehty kypärämyssy.

P1030041.jpg

Lankana valkoinen Wool ja vaaleansininen Nalle 3mm bambu sukkapuikoilla. Ohjeena käytin Novitan syksy 2007 lehdestä löytynyttä sekä Käspaikan ohjetta.

Neuloin "vasemmalla kädellä" siksi, että olin viime viikon opettamassa mm. villasukan neulontaa ja joukkoon mahtui yksi vasenkätisesti neulova. Olen opetellut neulomaan vasenkätisesti ja päätin siis vähän muistella ja antaa aivoille töitä. Opetettaessa on hyvä osata neuloa myös sillä heikommalla puolella. Neulominen automatisoituu niin helposti, että unohtaa, mikä siinä nyt voisi olla vaikeaa. Vaihtamalla puolta oppii muistamaan sen, ettei se neulominen ole ollut ihan itsestään selvyys. Olen itse vasenkätinen ja neulominen sekä virkkaaminen tuottivat pientä tuskaa, sillä lähipiiristä kukaan ei ole vasuri. Muistan kerrankin katsoneeni ihaillen äidin virkkaamaa ketjusilmukkaketjua, mutta harmitti kun en itse saanut mitään aikaiseksi ja kun koulussa ensimmäisen kerran otettiin virkkuukoukut esiin, en edelleekään saanut mitään aikaan. Onneksi opettajani opetti minulle kuinka virkataan ketjusilmukoita sormin. Lopulta 3. luokalla koulussa opin koukun käytön vasenkätisesti, kuten myöskin neulomisen jonka opin kuitenkin oikeakätisesti. Hauskaa sinänsä, että opin ristikkäin luomisen vasta yliopistossa ensimmäisessä harjoittelussa, kun meidän piti ohjeistaa 5. tai 6. luokkalaisia neulonnassa. Meille oli opetettu koulussa vain neuloen luominen. Siispä välitunnin ajan opettelin silmukoiden ristikkäistä luontia ja seuraavan tunnin opetin sitä vasenkätisille oppilaille.

Ystäväni vauvalle neuloin kahdet sukat, mutta muistin juuri paketin jättämisen jälkeen että kuvankin olisi voinut ottaa... Toiset sukat olivat putkisukat, joissa oli varressa kirjoneule sydämet. Toiset sukat olivat myöskin Käspaikasta. Näihin sukkiin sain neulottua vaaleanpunaisen jämälangan, jota olen käyttänyt täältä löytyneisiin jämälanka sukkiin ja farkkunaisen polvisukkiin.

Kummityttöni täytti tosiaan 2-vuotta. Olin itse jo ihan siinä uskossa, että 3-vuotiashan tyttö jo on. Tuntui vain että eihän se niin pieni voi enää olla. Jokatapauksessa tein kummitytölleni mollamaijan.

P1030025.jpg

Nuken kaavana käytin Anna ja Toivo - nuken kaavaa, jota suurensin käsin hieman isommaksi. Pohjana on siis luonnonvalkoinen kutistettu lakanakangas. Hiukset ovat tumman ruskeaa 7 veljestä ja jotain tumman ruskeaa mohairia. Tein nukelle useammat vaatteet, mutta tässä on synttäreille sopivat vaatteet: vaaleanpunainen trikoopaita, kukkahame sekä kummitytön omaa pinwheel-jakkua mukaileva pinwheel.

Kun 9-vuotias kummipoikani näki nuken, hän totesi heti, että ompas tutun näköinen. Alla olevassa kuvassa on 3. tai 4. luokkalaisena tehty nukke, joka asustaa vanhempieni eli kummipojan isovanhempien luona :)

Lisäksi nukke sai myös oman sängyn - suoraan Ikeasta. Vuodevaatteet tulivat sängyn mukana, mutta peittoon tein itse päällisen vanhasta lastenhuoneen verhosta.

P1030027.jpg

Muutakin on tässä valmistunut, mutta niistä juttua myöhemmin.

 

Aurinkoisia pakkaspäiviä!