Harvemminpa sitä tulee tehtyä kevyitä kesätöitä kesällä. Tämä kesä ei ole juuri tehnyt poikkeusta, vaikka vähän kevyempiäkin töitä on työn alla. Tietyiltä osin lämpö on kyllä tehnyt tehtävänsä, sillä käsityöinto on ollut aika hukassa välillä.

Mutta tässäpä pari työtä.

annis3-normal.jpgannis5-normal.jpg

Nähdessäni Novitan Huurre-langan sävyn, tiesin että siitä tulisi kiva huivi ja erityisesti ystäväni sävyihin sopiva. Siispä etsiskelin mallin ja päädyin Annikseen.(rav.). Tästä tuli leirihuivi, se valmistui lähes ainoastaan kesän kolmen leirin aikana. Lankana siis Novitan Huurre ja puikot 6 mm. Pitsi-osuus tuntui pitkältä, joskin loppu-osa mukavan lyhyeltä. Tälle langalle olisin kuitenkin voinut valita jonkun toisen mallin, sillä langan raidoitus meni hieman hassusti. Jokin sivuttain neulottava malli olisi voinut olla kivempi. Anniksen ihanat nypytkin tahtoivat vähän kadota raidoituksen alle. Mutta muutoin huivi on ihan kiva ja tuo Huurre varsin mukava neuloa.

kuva%20%282%29-normal.jpg

Kävin keväällä kummityttöni luona hänen syntymäpäivänsä aikoihin. Pidin silloin käsissäni Strawberry Victorian - kynsikkäitä, joihin kummityttöni (8 v.) ihastui. Lupasin neuloa hänelle samanlaiset. Vielä samana iltana ja seuraavanakin päivänä kummityttö soitteli ja kyseli olinko vielä aloittanut neulomaan. Lopullisessa valmistumisessa meni harmillisen kauan, ja sain annettua kynsikkäät vasta nyt viikonloppuna hänelle. 30'C helteessä on vaikea sanoa kuinka iloinen hän niistä oli, mutta ainakin ne olivat sopivat. Lankana Nalle ja puikot 2.5 mm.

Lomakin tuli ja meni. Automatkustamista siihen kuului varsin paljon, joten Huldan takki eteni mukavasti. Yhdet sukatkin ovat edenneet ja eilen illalla aloitin toisen pöllöpeiton siskoni ystävälle ja lapsuuden naapurille. 

Kovan helteen jälkeen tämän päivän sade ja tuuli tuntuu ihanalta.