Aloitin toukokuun alussa uudessa työpaikassa. Ei se oikeasti ihan uusi paikka ole, sillä olen työskennellyt samassa paikassa joka kesä - hauskasti tosin vielä ennen kuin opiskelin alalle. Voisin siis todeta että olen palannut kotiin.

Minulla on ollut työlaukkuna ihana Virkkukoukkusen "Kuinka paljon lankaa on tarpeeksi?" - laukku, mutta kangaslaukun elämänkaari alkoi tulla jo hieman päätökseen. Näin jossain blogissa (Facebookin kautta selailin, ja tietenkään en sitä blogia enää löytänyt...) farkuista tehdyn laukun ja päätin ottaa mallia. Farkkuja on kerääntynyt melkoinen kasa, sillä haaveilen kudotusta farkkumatosta.

Tämmöinen siitä sitten tuli:

laukku2.jpglaukku3.jpglaukku5.jpg

Yhdistin siis kaksien farkkujen takaosat, jolloin taskut tulivat valmiina. Olkahihnan ompelin toisten farkkujen lahkeen sivusaumasta. Kappale ei ollut ihan suora, mutta eipä tuo haitannut, etenkin kun tikkasin hihnan kolmesta kohtaa. Kiinnityksen hoitelin muutamalla napilla ja kuminauhalla (toimii mukavasti kun laukussa on vähän enemmän tavaraa). Vuori on vähän paksumpaa puuvillaa, josta piti tulla laukku. No, tulihan siitä, mutta vähän toisenlainen. 

Käytössä olen huomannut että laukun etu ja huono puoli on sen koko. Tässä työssä tuota kuljetettavaa pikkutavaraa kertyy ihan kivasti, joten kaikki mahtuvat mukaan. Toisaalta laukkuun tahtoo hukkua tavaraa, koska se on niin iso. Olkahihnaan olisi ihan fiksu tehdä vielä lyhennysmahdollisuus, sillä se tulee kävellessä vähän liian alas. Mutta näitä pitää miettiä jos teen toisen. Sisko jo tilasi itselleen oman version.