Aiemmin viikolla olin pari päivää vanhempieni mökillä lähinnä kutomassa. Muutama vuosi sitten laitoimme loimet mummini vanhoihin kangaspuihin, ja tuon muutaman vuoden sitten kudoimme mattoa. Tai siis minä kudoin. Yhtä mattoa. Päätin lopulta ottaa tuotoksen irti, että pääsisin toteuttamaan seuraavaa mattoa. Samana aamuna kun pääsin pitkästä aikaa jatkamaan kudontaa, oli Kalevassa juttu kudonnasta ja erityisesti siitä, kuinka monet muutkin nykyään leikkaavat mekkonsa (ja muut trikoovaatteensa) kuteeksi ja kutovat ne mattoon.

IMG_2117.jpg

Räsymatot ovat siis saamassa uuden alun. Naureskelimme äidin kanssa, että olemme olleet siis muotitietoisia jo parin vuoden ajan. Meillä tosin perinne on kulkenut tyttäreltä äidille - ja äitini onkin innostunut enemmän räsyn leikkuusta kuin itse kutomisesta. Ihan mukava työnjako, kun itse en niin leikkaamisesta välitä :) mutta tämmöinen siitä monen vuoden projektimatosta tuli.

IMG_2123.jpgIMG_2124.jpgIMG_2125.jpgIMG_2126.jpg

Tämä matto on todellakin muistojen räsymatto. Siitä löytyy useampi vanha t-paitani, mutta myös lapsuuden vaatteista jääneitä kankaita. Mattoon on tullut jo muutakin muistoa: yksi veljenpojistani istui pariin otteeseen vieressäni penkillä, kun hän halusi paukuttaa luhaa. Veljentyttö taas keräsi kaikki isommat ja pienemmät kangaspalat kangaspuiden ympäriltä (innostaen myös veljensä mukaan). Ja olihan tämä matto ensikosketus mummin kangaspuihin, vääviin, ja ne ovat herättäneet monet hyvät keskustelut myös muiden sukulaisten kanssa. 

Aloitin heti tämän maton perään uuden maton - farkkua ja trikookudetta. Jospa tässä matossa ei menisi 3 vuotta... :D

IMG_2127.jpgIMG_2129.jpg