Pääsiäinen ja loma tuli ja meni. Kyllä huomasi tarvitsevansa jo taukoa tästä kaikesta häslingistä. En tosin olisi tahtonut palata takaisin, olisin niin mielelläni jäänyt kotiin. Rakkaani pääsi reserviin kiirastorstaina, joten sotalesken elo on toistaiseksi päättynyt :) En tehnyt lomalla yhtään mitään. Tai no, leikin minä aluksi kotiäitiä leipomalla ja ruokaa laittamalla. Tuli vain niin kova hinku leipoa kaikenlaista kun kerrankin oli tilaa. Ja joku muu maksoi kulut @:)

Mutta käsityörintamalle. Innostuin tuossa lomaa edeltävänä viikonloppuna kovasti calorimetrystä, jonka suomenkielisen ohjeen löysin täältä (olin niin laiska, etten edes lukenut alkuperäistä kunnolla...). Neuloin ensimmäisen vähän päälle illassa ja seuraavan yli puoleen väliin 6 tunnin matkalla Savonlinnasta Kärsämäen kautta Ouluun (ihan tosi nopeaa toimintaa, kun pääsin erään köksän opiskelijan kyydillä. Kumpa olisi itselläkin auto). Lankana Seitsemän veljestä ja puikot numerolla 4.
Mutta tällaiset kaksi sieltä tuli.
510934.jpg
Tuo tummempi oli ensimmäinen ja tuo toinen vähän kokeilullisempi, kun olen innostunut taas pienistä palmikoista. Kauhean nättejä niistä palmikoista ei tullut, mutta ensi kerralla olen vähän viisaampi niidenkin kanssa. Luulen, että tummempi lähtee ystävälleni syntymäpäivälahjaksi ja pinkimpi jää minulle. En nimittäin tiedä ketään joka pitäisi tuollaisesta pinkistä. Eipä se oikein omiin suosikkiväreihini lukeudu, mutta onhan se ihan nätti ja varmasti kätevä pyöräillessä kun pipo ei mahdu kypärän alle.

Tein tässä päivänä muutamana ikäänkuin ikuisuusprojektiluontoisesti yhden pirtanauhan seitsemästä veljeksestä. Nauha päätyi tekstiilien pinnankuvioinnin paksun näyteportfolion ylle.
510935.jpg

Nyt haluaisin tehdä kovasti lautanauhoja, mutta mistä saisi laudat...?

Kudonta edistyy. Ensimmäinen astiapyyhe on jo lähes kudottu :D Tänään olisi ollut kyseisen kurssin palautuspäivä, mutta ei toivoakaan että olisin saanut jotain näytille. Toinen työ, jonka teen kaverini kanssa, on vielä palmikoituna kudontaluokan kaapissa. Sovimme laittavamme palmikon puihin perjantaina.
Olen jotenkin kovasti innostunut kudonnasta ja odotan kovasti että saisimme mökille puut kesäksi. En tosin tiedä miten paljon on aikaa tehdä mitään, mutta kyllä se olisi mukava muutama sadekeli sisällä viettää mattoa kutoen :) Harmi vain ettei niitä saa ulos...

Mutta nyt uusien haasteiden kimppuun!