Tämä kesä on ollut selkeästi kehruukesä. Enemmän kuin mitään, olen himoinnut värttinän ääreen. Värttinä oli mukanani myös töissä rippileirillä. Osaltaan synttärilahjaksi saatu aktiivisuusranneke on kovasti koettanut nostaa minua sohvalta, ja siihen värttinäkehrääminen onkin ollut ihan toimiva ratkaisu.

On jännä, miten toiset kehruuprojektit etenevät toista nopeammin. Ja usein vielä projektit, mitä ei alunperin ajatellut nopeaksi, onkin nopeampi kuin se mitä piti suosikkinaan.

Lappapuuro-lanka on sellainen.

lappapuuro1.jpglappapuuro3.jpglappapuuro2.jpg

Halusin kokeilla paksumpaa lankaa, ja onnistuin kyllä ihan mukavasti. Lanka on ehkä seiskaveikan ja nallen välimuotoa (wpi 13, eli sport / fingering vahvuista). Lanka on navajokerrattu "on the fly". Tykkään kovasti tuosta "on the fly" - kertauksesta, sillä kaksisäikeinen lanka menee aina osaltaan sykkyrälle ja sekaisin jossain vaiheessa. Niin, ja kuitu on Hopeasäikeen cheviot ja lankaa tuli n. 98 g / 159 m.

Malliesimerkki kaksisäikeisestä langasta ja sykkyrästä oli kyllä tämä toinen lanka.

hento1.jpghento2.jpghento3.jpg

Kuitu Whisper tuli sen kimaltelevan värttinän mukana ja se on merinoa. Kehräsin tämän parissa päivässä ja siitä tuli 123 m / 22 g. Varsin mukavaan lace vahvuuteen se taisi päästä (wpi 28), joten nimesin langan nimellä Hento kuiskaus. Mutta kylläpä otti koville tämän langan kertaaminen! Tai siis sen laittaminen kahdelle säikeelle, sillä jossain vaiheessa säie vaan meni hirveälle sykkyrälle ja solmulle. Pitäisi varmaan hankkia jotain rullia tai jotain, johon langan saisi paremmin kierrettyä.

Kuvissa muuten ensimmäiset on ennen pesua ja toiset pesun jälkeen. Ei siinä lopulta kovasti eroa ole, paitsi Hennolle kuiskaukselle se näytti olevan hyvä juttu ja ylikierteisyys tasottui oikein mukavasti.

Kaksi kehruuprojektia on taas työnalla. Toinen on toisen uuden värttinän kokelukehruu. Toinen on myös jotain merinoa, jonka paksuus heittelehtii varsin paljon. Saa nähdä kuinka sen lopulta käy.