Kun ukon sukat näyttävät tältä, lienee aika neuloa uudet.

kuva%201%20%283%29-normal.jpg

Nämä sukat ovat olleet ahkerassa käytössä melkein kolme vuotta, mutta koska lanka oli reumalankaa eli puhdasta villaa, eivät ne enää oikein tahtoneet kestää. Näiden sukkien kanssa onkin päässyt hyvin harjoittelemaan sukan paikkaamista... :D

Uusia sukkia varten mietin pitkään sopivaa lankaa. Ukon jalat ovat usein kovin kylmät ja perinteiset villasukat tuntuvat hiostavan todella paljon. Lankakaupassa myyjä kertoi, että tekokuitu saattaa aiheuttaa sen, että sukka tuntuu kylmältä. Siksi hän ehdotti Regian Silk 4-ply - lankaa. Silkin ominaisuuksiin kuuluu hyvä kosteuden imu, mutta myös nopea kuivuminen.

Siispä ostin pari kerää ja 2.5 mm puikoilla tikuttelin ukolle sukat kärjestä aloittaen ja omalla mallineuleella tehden. Tämän tyyppistä mallineuletta löytyi uusimmasta Modastakin.  

 

 

kuva%202%20%283%29-normal.jpg

Vielä olisi harjoittelun aihetta tuossa sukan päättelyssä, kun reuna tahtoo lörpsähtää... Mutta sitten käyttäjän kommentit. Hirveästi niitä ei ole tullut, mutta ainakin sukat pysyvät pidempään jalassa kuin muiden sukkien kohdalla eli eivät hiosta. Ja ilmeisesti pitävät jalat ihan lämpiminäkin, kun kylmät varpaat eivät ole tulleet niin usein kylkeeni lämmittelemään :D Eli tästä kai tehdään jatkossakin meidän ukon sukat.