Siitä saakka, kun muutin Savonlinnaan ja opiskelija-asuntoon, joka on valmiiksi kalustettu, halusin omat verhot. Talon omat verhot kun ovat mitä ovat...
Kesällä nyt sitten menin ja ostin Kodin Anttilasta verhokangasta, etenkin kun löytyi kankaita 1€/m. Ostin sitten oikein reilusti kahta kangasta.
Verhoideat pääsi elämään oikein kunnolla tässä, ja lopputulos oli ehkä aavistuksen erilainen kuin mitä ne olivat alussa. Mutta sehän on sitä käsityön suunnitteluprosessia, etenkin jos ei tahdo tehdä rajattuja suunnitelmia.

Tältä siis näytti huoneeni ikkuna-osuus
894413.jpg
Samalla näette, kuinka ihanat maisemat minulla on keittiön pöydän ääressä (ja kokokin on huimaava). Siinä on myös vanha uskollinen ompelukone, josta en haluaisi luopua kyllä :)
Mutta nuo verhot. Edellisessä asunnossa oli ihan samanlaiset verhot, ja kolmannen vuoden alkaessa, kyllästyminen on vahvistunut.

Tämmöiset vaihdoin sitten tilalle
915962.jpg
ovat nyt sitten vähän pidemmät, leveämmät ja pimentävämmät kuin edelliset.
915959.jpg
Tuossa on lähempää tuon vaalean kankaan kuvio. Kun aloin työstämään kangasta, huomasin että sehän on Finlaysonin kangas, ja olihan se hauskaa kun Anttilassa myytiin samaa kuosia valmisverhona ja hintakin oli varmaan tuplaten siihen millä hinnalla ostin 3m...
915945.jpg
Siinä vielä verhot kiinni. Oli tarkoitus tehdä noista vaaleista paneeliverhot ja oli tarkoitus laittaa molemmat kankaat eri kiskoille. Päädyin kuitenkin laittamaan ne samalle kiskolle, koska suunnittelin laittavani tuonne alle vielä pimennysverhon.
Ylemmässä kuvassa ikkunassani näkyy jokin pahvinen juttu. Se on jotain, mitä ihmettelin aluksi itsekin. Se on nimittäin materiaaliteknologinen testi tuon sinisen kankaan valon kestävyydestä. En nimittäin haluaisi, että se haalistuisi liikaa... Niinpä laitoin testin ikkunaan. Sen  pitäisi olla ikkunassa 4 viikkoa, mutta luulen, että se on vähemmän aikaa. Ongelmaksi muodostui tässä se, että viime aikoina täällä on satanut vettä tai on ollu muuten vaan pilvistä. Aamulla kun tuohon paistaa aurinko aika kivasti (en tykkää kovasti, tykkään nukkua pimeässä...)

Mutta sellaista tällä erää täällä. Huomenna menen jatkamaan tilkkutyötäni, jota aloitin viime viikolla. Se on mukavaa hommaa, etenkin kun on hyvät ohjeet. En nyt muista sen kirjan nimeä, mitä käytän, mutta kerron siitä sitten myöhemmin.