Lomalla ollaan. Kesätyöt loppuivat virallisesti viime perjantaina, mutta lomaa olen vietellyt jo pari viikkoa. Mikäs tässä on ollessa, saisi vain tuolla toisella osapuolellakin olla lomaa. Onneksi ei tarvitse enää kovin pitkään yksinään istua, sillä rakkaani loma alkaa ensi viikolla.

Viikonlopun viettelimme Helsingissä, tällä kertaa en edes hamunnut lankaa. Kankaita olisin hamunnut, sillä menin sunnuntaina ohi peräti kolmesta kangaskaupasta. Maanantaina lopulta kävin vain yhdessä askarteluliikkeessa, josta rakkaani lopulta lempeästi raahasi pois... Kävimme myös Hobboksilla ja selailin aikani neule- ja sukkulapitsikirjoja, mutta tulin siihen tulokseen että on helpompaa päättää etukäteen mitä haluaa. Olisihan siellä ollut kaikennäköistä kivaa, mutta kauppaan ne kaikki jäivät.

Juna matka oli tietenkin hyvä hetki aloittaa vaikka uusi työ ja reissun aikana syntyi melkein yksi sukka. Käytin raidoitusapuna raitageneraattoria. Kätevää :P Lankana on rakkaani valitsema seitsemän veljestä. Kauhukseni huomasin ensimmäistä oranssia raitaa neuloessani, että se onkin nallea. Eipä se nyt kauheasti näy että on vähän ohuempi lanka. Neulon ensimmäistä kertaa S7 sukkia 3,5 mm puikoilla ja jälki on kyllä meikäläisen käsialalle sopivampi.

Matkalla neuloin myös taikajakun hihaa sekä luin Da Vinci-koodia, muuten kai tuo sukkakin olisi valmistunut...

Lomalla on tullut tehtyä vähän kaikennäköistä. Otin jälleen esiin sukkulapitsi-välineet ja värkkäilin vähän kaikennäköistä, jotka jouduin hylkäämään suurten virheiden jälkeen. Tämä ristin kaltainen on nyt sukkulalla ja se toivottavasti joskus valmistuukin.

 

Kävin jonkun aikaa sitten vähän katselemassa Oulun lankakauppojen antia ja mukaan lähti vain yksi kerä

IMG_4038-normal.jpg

väri on minusta aivan ihana! Olen jokseenkin haaveillut vihreästä keittiöstä, kiitos Arabian 24h-vihreän astiaston. Tämä huutaa päästä pöytäliinaksi. Hankin myös Samosta muutaman kerän, ne haaveilevat tulevansa kummitytön jakuksi.

Täytyypä tässä välissä esitellä leirien antia. Muutamat työntekijät tietenkin innostuivat tulevasta ammatistani ja toivoivat jotain käsityöjuttuja. Päädyimme kahdella leirillä leirikasseihin, joita pääsin sitten suunnittelemaan ja ohjaamaan. Ensimmäisellä leirillä käytimme ns. kontaktimuovi-painantaa, jonka ensimmäistä tuotostani voi tutkia täältä. Toisella leirillä aikaa oli enemmän, joten teimme estovärjäystä.

IMG_4041-normal.jpgIMG_4042-normal.jpg

Estovärjäyksessä käytettiin siis vehnäjauho-vesi seosta. Uskaltauduin myös laimentamaan värejämme vedellä ja jälki oli ihan hyvää. En tosin tiedä miten väri kestää, meillä kun joskus varoiteltiin että värejä ei saisi vedellä laimentaa... Kassi näyttää vähän kummalta, sillä en ole vielä pessyt sitä. Köynnöksen päällä olevat tummat kohdat pitäisi kadota pesussa, se on siis sitä vehnäjauho seosta jonka päälle maalasin tummalla siinä toivossa että seoksen väliin menisi vihreän lisäksi myös vähän tummempaa. Se onnistui paikoin ihan hienosti, mutta olisi kannattanut antaa vihreän maalin kuivua kunnolla ennen tummemman lisäämistä. Nuoret tekivät todella hienoja kasseja ja harmittaa, kun en niitä kuvannut. Olisi ollut hyvää opetusmateriaalia :)

Mutta nyt sitten ne lupaamani kirjoneuleet.

IMG_4033-normal.jpgP7302142-normal.jpg

 

 

Ylimpänä on Kevätlapaset. Aloittelin lapasia joskus keväällä siinä toivossa että ne olisivat heti valmistuneet. Lapaset kuitenkin joutuivat purkauksen uhreiksi, sillä langat eivät riittäneetkään. Niinpä muutin suunnitelmiani ja aloitin lapaset kärjestä alkaen. Lopputulos on mielestäni varsin onnistunut, joskin lapaset ovat hieman liian pienet kämmenen kohdalta. Peukalon kanssa tappelin hetken, mutta kun sain käännettyä peukalokiilan päässäni sopivaksi, sujui se lopulta varsin mukavasti.

Alempana on eräs joululahja. Tein kämppikselleni lapaset joululahjaksi sillä ajatuksella, että hän Latviassa vaihdossa ollessaan voisi pitää lapasia, joissa näkyisi osaltaan suomalainen ja latvialainen lapaskulttuuri. Kämppis ei kuitenkaan raskinut ottaa lapasia mukaan, enkä muistanut silloin ottaa kuvia, niin nyt palatessaan takaisin kotiin, kämppis kuvasi lapaset. Huomioitavaa lapasissa lienee se, että siinä on käytetty samoja värejä kuin Kevätlapasissa - ja niitä lankoja riittää vielä! Langat ovat jäännöstä Muhun-sukista ja sormikkaista, jotka aioin tehdä sukkien kaveriksi. Sormikkaat purin, joten lankaa jäi. Varmaan teen lopuista langoista vielä sukat jommalle kummalle kummitytölle.

Eipä muuta tällä erää. Jos tässä saisi taas jotain aikaiseksi, niin voisi vähän useammin päivittää blogia.

Lämpimiä elokuun päiviä kaikille!