Siinä missä lähes kaikki muut viettivät syyslomaa, Savonlinnan OKL aloitti iloisesti uuden jakson ja painoi opintoja siinä missä enennkin. Oma syysloma jäi siis pidennetyksi viikonlopuksi kotona. Tapasin jälleen rakkaani isovanhemmat, kuten myöskin vanhempani. Juhlimme kihlajaisia, kun eivät nuo isovanhemmat ensimmäisiin päässeet.
Paluu takaisin Savonlinnaan on aina yhtä tuskaista, ellei mukana ole joku. Rakkaani lähti mukaani omaksi lomaviikokseen ja oli täällä kanssani eiliseen saakka :) Tuntui, että oli lomaa, vaikkei ollutkaan. Olipa niin mukava tulla kotiin koulusta, kun joku oli odottamassa ja muutenkin oli joku seurana leikkimässä kotista :) Harmi kun ei voida useammin nähdä näin pitkiä aikoja saman katon alla...

Mutta niin, olenhan minä käsitöissäkin edennyt. Vaihdoimme rakkaani kanssa haalarinlahkeita ja opetin hänelle hieman haalarimerkkien ompelua. Aloin värkätä pitkästä aikaa sukkulapitsiä ja tänään valmistui jotain, jota voin oikeasti esitellä täällä.
1020720.jpg
Ohje on Lene Bjornin Tatted Bookmarks - Cross-shaped - vihkosta risti nimeltä Christina. Lankana Aida 20. On vielä kyllä harjoittelemisen varaa tässä tekniikassa, kun nuo silmut on vähän erikokoisia paikoin. Myös päättely on vähän hakusessa... Harmi kun sukkulapitsiohjeita on niin vähän suomeksi, ei oikein tahdo tuo enklanti taipua.
Mutta olisi vielä tarkoitus ryhdistää tuota ristiä mahdollisesti tärkkäyksellä. En ole koskaan tärkännyt mitään, joten mietin, että mitenhän se onnistuu kun kyseessä on kirjanmerkki. Siis että se tärkki ei sitten siirtyisi sinne kirjan sivuille... Ajattelin hyödyntää erästä tukimateriaalia, joka veteen liuotettuna toimii tärkkinä.

Eilen kun rakkaani lähti takaisin kohti pohjoista, päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kantaa takaisin sisälle parvekkeella lojuneen styroxlevyn (se ei oikein mahtunut mihinkään muualle. Toivottavasti se nyt pienennyksen jälkeen sopii). Päätin tehdä levylle suojuksen valkoisista jämäkankaista. Tapani työskennellä oli kyllä sellainen, että opettajamme olisivat rykineet varsin monessa kohdassa epälookisuudestani. Mutta kun tulee idea ja luovuus iskee, ei siinä ehdi juuri miettiä ompeluteknisiä asioita. En esimerkiksi missään vaiheessa työskennellessäni mitannut levyä... @:) No mutta tämmöinen siitä tuli
1020722.jpg
Eihän se mikään mallikappale ole, mutta palvelee tarkoitustaan. Pari tonttuilu-juttua pääsikin jo loikoilemaan uudelle pingotusalustalleen :)

Törmäsin perjantaina Savonlinnan uuteen kangaskauppaan, ja siellä myytiin hahtuvaa. Pitihän sitä sitten yksi kiekko ostaa, josta muotoutuu yksi tonttuilu. Siitä ei tulekaan kuvaa ennen kuin joulun jälkeen ;)