Meillä on ollut Lissun kanssa kesällä aikaa. Töitäkin on toki tullut tehtyä, mutta koska olen ollut kesätöissä, ei minulla ole ollut normaaleja työjuttuja leirien lisäksi. Olen siis polkaissut muutamat langat.

IMG_0610.jpg

Mennäänpä ihan järjestyksessä.

Ensimmäiseksi polkaisin Yarngrimoiren Pieniä sieviä sieniä (100% polwarth). Alku ei ollut ihan ruusuinen (Vilkaise vaikka täältä), mutta loppu olikin jo varsin mukava. Paksuudeksi tuli fingering (wpi 14). Metrejä tuli 327 m / 109 g. Langasta tuli kyllä mukavan pehmeää. Kuva ei anna oikeutta värille, joka on turkoosimpi ja paikoin vähän vivahteikkaampikin - ei siis ihan yksivärinen.

IMG_0593.jpg

Toisena rukille hyppäsi KVG Woolworksin Stockholm (100% falkland). Edellisessä mentiin hitaimmalla vaihteella, joten tätä varten nostin hieman vauhtia. Syntyi vähän tasaisempi ja tiukkakierteisempi Tukholma-lanka (166 m /100 g).

IMG_0600.jpg

Sitten kiinnosti ryhtyä navajoimaan. Siispä koko letti yhdelle rullalle. Kuituna Käsityökauppa Ilosta ostettu alpakka-silkki, josta lopulta tuli 137 m / 55 g

IMG_0603.jpg

Sitten haaveilin vähän paksummasta langasta ja valitsin Louhittaren luolan merino-silkin. Kokeilin taas vähän hitaampaa vaihdetta, mutta langasta tuli kaikkea muuta kuin mitä ajattelin. Voisi siis sanoa että ensimmäinen epäonnistuminen, vaikka langasta tuli kyllä varsin mukava. 327 m / 109 g.

IMG_0605.jpg

Tämä lanka lähti jo ystävälle, ja hän aloitti neulomisen samantien. Tuli aika kivannäköistä.

IMG_0618.jpg

Samaan syssyyn pistin seuraavankin langan rukille. Ostin useamman letin World of Woolilta, tämä oli nimeltään Aquarius. Tämän paksuus onnistui jo paremmin, mutta langasta tuli yllättäen tummempi kuin mitä oletin. 148,5 m /99 g.

IMG_0608.jpg

Siinäpä lankaa vähäksi aikaa. Tietysti rukilla on jo uusi tulossa, mutta sen kanssa en ole pitänyt kiirettä. Luvassa on ohutta sukkalankaa nopeimmalla vaihteella. Värttinätkin ovat vähän edistyneet - erityisesti toinen, joka oli mukanani rippileirillä virallisena iltaohjelmatyönä.

Jos haluat nähdä ylläolevien lankojen letit, käy vilkaisemassa Ravelrystä

Minut löytää myös Instagrammista nimellä Siloahoska - siellä on esittelyssä kaikkea keskeneräistä hauskaa.