Erästä kurssia varten tuli toteuttaa Raamattuun liittyviä töitä. Olin jo aiemmin törmännyt Häärämö-blogin Luomispussiin, jonka päätin tämän kurssin puitteissa tehdä. Pussihan on siitä hauska, että kääntäessä tulee aina uusi puoli esille.

luomispussi-normal.jpg

Ja minähän otin esille kangaslaatikkoni ja ryhdyin penkomaan sopivia kankaita. Eläinkankaaksi löytyi vain vaaleanpunaisia nalleja sateenvarjon kanssa tai keltaisia pilven päällä. Mitään ihmiseenkään viittaavaa ei löytynyt, joten päädyin aplikoimaan kuvioita. 

Mutta eihän tästä niin helpolla päästy kuitenkaan. Mietin, pystyisinkö muokkaamaan pussia vielä jotenkin, sillä sain hyviä ideoita aplikointeihin liittyen. Tai no, oikeastaan ideat lähtivätkin hopeasta kangasväristä ja mustasta kankaasta. Ja pienten värkkäilyjen ja pohdintojen jälkeen tämmöinen siitä tuli. Lähes poikkeuksetta yhdellä käännöksellä tulee esille kaksi puolta, jotka koetin ajoittaa luomiskertomuksen päivien mukaan, joskin toisen päivän "kaartuva kansi vesien väliin" jäi nyt pois.

pimeys-normal.jpg

Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten yllä.

valo-normal.jpg

Jumala sanoi: "Tulkoon valo!" Ja valo tuli.

maa-normal.jpg

Jumala sanoi: "Kokoontukoot taivaankannen alapuolella olevat vedet yhteen paikkaan, niin että maan kamara tulee näkyviin." Ja niin tapahtui.

puu-normal.jpg

 Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka maan päällä kantavat hedelmissään kukin lajinsa mukaista siementä." Ja niin tapahtui. Maa versoi vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka kantoivat hedelmissään kukin oman lajinsa mukaista siementä. 

aurinko-normal.jpg

Jumala sanoi: "Tulkoon valoja taivaankanteen erottamaan päivän yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, hetkiä ja vuosia.Ne loistakoot taivaankannesta ja antakoot valoa maan päälle." Ja niin tapahtui.Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman hallitsemaan päivää..

kuu-normal.jpg

...ja pienemmän hallitsemaan yötä, sekä tähdet.

kala-normal.jpg

"Viliskööt vedet eläviä olentoja..

lintu-normal.jpg

...ja lennelkööt linnut ilmassa taivaankannen alla."

elukat-normal.jpg

"Tuottakoon maa kaikenlaisia eläviä olentoja, kaikki karjaeläinten, pikkueläinten ja villieläinten lajit." Ja niin tapahtui. Jumala teki villieläimet, karjaeläimet ja erilaiset pikkueläimet, kaikki eläinten lajit. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä.

ihminen-normal.jpg

Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä, maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu. Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.

maailma-normal.jpg

Ja Jumala katsoi kaikkea tekemäänsä, ja kaikki oli hyvää