Kaikki 22 työtä pääsivät alkuun määräaikaan mennessä. Tämä viimeinen rutistus tapahtui mukavasti taas rippileirillä ja aina oli sen verran aikaa, että ehti aloittelemaan töitä. Tosin viimeiset työt aloitin jo ennen viimeistä päivää, joten etuajassa ollaan ehkä hieman.

Mutta tämmöisiä töitä on nyt puikoilla tai jo valmistuneena.

 

KYH 13: kirjoneulesukat

kyh13-normal.jpg

Lankoina Dropsin Delight ja Novitan Nalle, puikot 3 mm. Näyttää tosin, että sukista saattaa tulla vähän isot, mutta menkööt. Toisekseen, 2,5 mm puikot on menossa... O:)

KYH 14: Paperinarukranssi

kyh14-normal.jpg

Olin opettajaopintojen aikana harjoittelussa Oulun Taitoshopissa ja silloin neulottiin paperinarusta kransseja. Halusin tehdä omani, mutta lanka on tähän saakka muhinut laatikoissa odottamassa sitä kuuluisaa inspiraatiota. Kovin on jämäkkää tuo lanka, pehmentelin sitä kostean pyyhkeen välissä, mutta hankalaa se neulominen on silti. Jospa tämä valmistuisi jossain vaiheessa...

KYH 15: Kainuun lapaset II

kyh15-normal.jpg

Ensimmäisistä kainuulaisista jäi lankaa niin hyvin, että niistä riittää toisiinkin. Värilankoja riittäisi varmaan vielä kolmansiinkin. Nämä lapaset ovat siinä mielessä mukavat kirjoneule lapaset, että lankoja kulkee yhtäaikaa vain kaksi joten rivit valmistuvat aika nopeastikin. Pitäisi vain istahtaa kunnolla alas tämän työn kanssa niin tulisi pikaisesti valmista.

 

KYH 16: Yoda-hattu

kyh16-normal.jpg

Kuten olen vihjaillut, on uusia tätitettäviä tulossa kaksin kappalein. Toiseen perheeseen on tulossa ensimmäinen ja vanhemmat ovat enemmän tai vähemmän innostuneita Star Warssista, joten tämmöinen valmistui heille. Alunperin ajattelin tehdä piposta Totoron, mutta kun näin ohjesivulla tämän Yoda-version, olin myyty. Lankana on Dropsin ihanan pehmeä Baby alpaca silk ja väri on enemmänkin sellainen Yodan vihreä ;) puikot 3.5 mm ja ohjehan on siis täältä (rav).

 

KYH 17: Annis-huivi

kyh17-normal.jpg

Joskus Oulun Taitoshopin poistolankoja tutkiessani tuli vastaan kartion loppu pellavalankaa. Lopulta sain aikaiseksi laskea, kuinka monta metriä lankaa oikein oli. Se olikin urakka, sillä lanka on sen verran ohutta että sitä sai mitata metrikaupalla ennen kuin keittiövaakani viisari lopulta värähti ja laskutoimitusten jälkeen selvitin, että lankaa on noin 320 m. Ravelry-hakujen jälkeen päädyin Annisiin, joten katsotaan riittääkö lanka oikeasti.

 

KYH 18: Baby Converse

kyh18_2-normal.jpg

Tätä ohjetta olen miettinyt jo pitkään, ja nyt otin sen työn alle. Katsotaan nyt sitten että kenelle menevät. Ohje ravelryn puolelta, lankana Schachenmayr SMC Catania Grande, koukku 4 mm. En vaihtanut ohjeen mukaan koukkua pienempään aina välillä, joten koko on aika suuri. Mutta seuraavaksi pitäisi tehdä se toinenkin ja sitten vielä nauhat ja muut koristeet.

 

KYH 19: Ruusu

kyh19-normal.jpg

Aika iso ruusu tuli. Ravelryn kautta taas löysin ohjeen, jota olisi pitänyt muokata vähän pienemmäksi. Käytin lankana Novitan Sädettä ja puikkoina 8 mm. Ensi kerralla saman langan kanssa pitää vähän vähentää aloitussilmukoita tai pitäytyä hyväksihavaitussa virkatussa-versiossa.

 

KYH 20: Kesähattu

kyh20-normal.jpg

Facebookissa Käspaikan ryhmässä joku esitteli virkattua lippalakkia ja ryhdyin pohtimaan, olisiko siinä hyvä käyttökohde Drops Muscat - langalle. Ajattelin kuitenkin tehdä leveälierisemmän hatun, ja tässä mennään nyt. Koukkuna 3.5 mm.

 

KYH 21: Huovutettu patalappu​kyh21-normal.jpg

Joskus tein onteloneulehuivin ja pohdin, miten onnistuisi onteloneuleinen patalappu huovutettuna. Aloitinkin jotain, mutta se vain jäi, kunnes nyt pohdiskelin asiaa uudelleen. Katsotaan mitä tulee. Kuvioksi etsiskelin latvialaisista lapasista mallin - voi olla että se häviää huovutuksen yhteydessä. Lankana Novita Huopanen ja puikot 8 mm.

 

KYH 22: Pyyhepitsit

kyh22-normal.jpg

Lankana Dropsin Safran, koukku 2 mm. Ohje jostain Novitan kesä-lehdestä. Pitäisi vain käydä ostamassa ne pyyhkeet, joihin nämä vois tulla. Kuvassa pitsin ensimmäistä "riviä".

 

Tällaisia siis on työn alla. Nyt vain kovasti neulomaan ja virkkaamaan, että muutkin valmistuisivat. KYH 1 eteni mukavasti leirillä ja KYH 3 eilen illalla leiriltä palatessa ja How I Met Your Motheria sekä Harry Potteria katsellessa.

Mutta nyt takaisin hommiin.