Pahin stressi gradun kanssa on hellittänyt ja olen hiljalleen palaamassa takaisin blogimaailmaan. Toki olen täällä taustalla hyörinyt koko ajan ja lähdin mukaan jämälankojen tuhoamisprojektiin.Tässä oli lähtökohta. Laatikoissa ei siis ole jämälankoja, vaan ihan ne täydet kerät. Ja tietenkin löysin myöhemmin vielä lisääkin nöttösiä, mm. hahtuvaa sen verran, että niistä voisi jollekin lapaset saada.

Ihan ensimmäisenä mielessäni oli pinwheel. Kivoja punaisen sävyisiä seiska-veikkoja pyöri nurkissa siihen malliin että arvioin niiden riittävän. Ja niinhän ne riittivät - ylikin vielä jäi pentele...


Ohjeena on käytetty tätä. Lankoina siis seiska veikan erisävyt, lisäksi jossain kohtaa on saattanut mennä vähän nalleakin ja vuorelman vetoakin sekaan. Puikot 4.5mm ja i-cord päättely tällä ohjeella hieman muunnellen. Pyöreä osa on pingotettu ennen hihojen neulomista, joiden pituuden katsoin  täältä. En ole yhtään varma onko tuo oikean kokoinen, eikä nuo kelit ole täällä olletkaan mitenkään villajakulle otolliset. Toisaalta, ompahan sitten syksyllä heti valmiina kun kylmät kelit alkavat. Kummitytölle on siis menossa, mikäli vain mahtuu.

Äitienpäivän aattona mietin kuumeisesti mitä keksisin äidille lahjaksi. Virkkasin vajaakerästä Kotiväkeä pitsit pyyhkeisiin koukulla 2.5 tai 2 mm. Ohje on Novitan kesä 2008 -lehdestä.


Seiska veikkoja olikin sitten melkoinen läjä varastoissa ja jämistä syntyi Täti Moonika - pingviini. Seiska veikkaa ja hieman meni Maijaakin sekaan. Tämä kaveri syntyi muistista, joten se on isompi kuin kaksi aiempaa. Täytteenä on polyesterivanua.


Kuulin jonkin aikaa sitten iloisia, muttei vielä ihan varmoja uutisia veljen perheestä. Pitipä sitten tehdä tämmöiset.


Putkisukat, 4 mm puikoilla seiska veikkaa, 8 s /puikko. Minulla ei ole omakohtaisia kokemuksia, joten en tiedä miten hyvin tämmöiset sukat menevät vauvalle. Niissä ei siis ole kantapäätä, vaan yhtä pötköä. Kavensin puolessa välissä 4 s pois ja kärkeen tein nelitahokavennuksen hyvinkin epämääräisesti... Jospa näille tosiaan saataisiin se käyttäjä :)

Tähän saakka näihin on mennyt lankaa 215g.

Jämälangoista on tulossa muutakin, en ole vielä ihan varma mitä aloitan seuraavaksi - yksi työ on kovin kesken. Lisää siis myöhemmin. Tuolta jämäblogista voi käydä kurkkimassa lisää juttua :)

Myös muita töitä on valmistunut. Jo hyvän aikaa sitten valmistui kynsikkäät ystävälleni.


Jämälangoista on nämäkin valmistuneet. Seiska veikkaa ja Jussia jämäkerät, puikot 3.5 mm ja malli on tiedettävästi oma. ...ja nuo palmikot meni vähän epähuomiossa keskarin kohdalle, kun ajattelin fiksuna että ne olisi kivat keskellä kättä @:) Jos vielä joskus teen tämmöiset, palmikot voisi tehdä nimettömän kohdalle. Palmikot on 6 s. ja tehty intarsiana 3 s + 3 s langoilla. Nousi aika mukavasti koholle kyllä.

Bongasin Marjutiltalinkin Stargate-sarjan pohjalta tehtyihin neulemalleihin. Rakkaani ystävä innostui kuvista niin, että neuloin hänelle pipon.


Lankana (yllätys!) seiska veikkaa ja Novitan Caramel lankaa. Lanka on aika karseaa neulottavaa, mutta näyttää hyvältä mustan kanssa. Kuvio on tehty intarsian kaltaisena. Malli on omasta päästä omaan päähän sopiva. Reunassa on taite ja kavennukset on tehty jokaisella kerroksella, kun tuo kuvio oli niin suuri.

Tässäpä kaikki tällä erää. Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille!

 

edit. Olihan minulle vielä yksi valmistunut! En tosin ehtinyt ottaa siitä kuvaa, kun työ jo vietiin käsistäni. Kaverini pyysi, että tekisin hänen isotädilleen tämän huivin. Virkkasin sen tällä kertaa aniliininpunaisesta Rose Mohairista koukulla 5.