Eihän tässä näin pitänyt käydä. Luulin, että neuloisin sukat mennen tullen ja palatessa ja että molemmat sukat olisivat tietysti saman kokoiset ja samanlaiset.
Toisin vähän kävi.
1057010.jpg
Jenni-ystävälle tarkoitetut sukat olivat valmistuttuaan ihan erikokoiset, ei vain kantapäästä vaan myös jalkaterän leveydestä ja pituudesta. Vein sukat ystävälleni kokeiltavaksi ja selvitin, mitä minun pitäisi niille tehdä. Samalla päätin ottaa käyttöön käsityömuistikirjan. Ensi kerralla laitan ylös KAIKKI pienetkin muutokset sekä kantalapun kerrokset ja kaikki muut mahdolliset pienet jutut.
Meni sitten taas pieni hetki, että sain tehtyä sukkiin tarvittavat muutokset (aika pieni juttu kuitenkin, kun sukat menivät kuitenkin jalkaan) ja tässä ne ovat nyt sitten valmiina.
1057012.jpg
Jenni sukat. Lankana musta 7 veljestä, Samos Lollipop ja ValoVille. Kantalaput olivat mielenkiintoisia tehdä, niissä menikin pieni hetki. Ne olisivat onnistuneet suunnitelmien mukaan, jos kantalappu toteutettaisiin suljettuna neuleena... Mutta näyttävätpähän ainakin jänniltä. Kuten sukat itsessäänkin. Ystäväni tuntui pitävän sukistaan ja se on tärkeintä.

Tonttuilut edistyvät, ja yksi tonttuilu on taas valmistunut. Siitä en valitettavasti näytä vielä kuvaa, lahjan saaja on hyvin aktiivinen blogissa kävijä :P Yhdestä toisesta näytän hieman kuvaa
1057014.jpg
Tämä taitaa olla tonttuilu numeroinnissa jo viides. Mutta ei siitä sen enempää nyt. Kuudes ja seitsemäskin tonttuilu on aloitettu, eli hyvässä vauhdissa ollaan :)

Baijerilaiset sukatkin etenevät, on ollut yksi luento kurssi, jossa on oikein mukavaa neuloa samalla kun kuuntelee. Toisaalta tänään en pysynyt perässä luennossa, mutta syytän siitä jotain muuta kuin neulomustani @:)

Ostin taannoin Raahessa ollessani hyvässä alennuksessa ollutta trikoosamettia. SK 1/07 oli mukava malli olo-asusta, jota silmällä pitäen kankaankin ostin. Ongelmaksi vain muodostuivat asun kaavat. Kyseessä on siis housut ja huppari, ja molempien kaavoja oli pakko muokkailla. Hupparia muokkailin enemmän, housujen kanssa olin helisemässä lähinnä siksi, että näytti siltä, että vyötärö on liian pieni, mutta lantio osuus sitäkin isompi. Jos olisin lisännyt vyötärölle leveyttä saamieni ohjeiden mukaan, myös lantion leveys olisi lisääntynyt. Lopulta päädyin lisäämään sivusaumoihin pikkuisen lisää ja toivon hartaasti että laskelmani pitävät paikkaansa ja saan mukavat housut. Nyt kun vaan pääsisi ompelemaan.