Huomenna se alkaa, Sukkasato. Muutamat sukat tässä jo odottelevat malttamattomina puikoille pääsyä. Saa tosin nähdä, kuinka monet valmistuvat - langat ovat aika ohuita... Olen mukana Heinäladossa.

Olen toki harjoitellut vähän sukkien kanssa. Nämä sukat tosin eivät ota edetäkseen. Mokomat...

kuva.jpg

Uusi koulukin on päässyt alkuun. Tänään olikin ensimmäinen ihan oikea koulupäivä, ja sainkin heti yhden työn valmiiksi.

kuva%202%20%287%29.jpg

Tämä huivi, lankana Irlannista mukaan lähtenyt Tivoli Ocean. Langassa on suurimmaksi osaksi (70%) dralonia (?)(eng. draylon), ja hitusen villaa. Langan tuntu on mukavan sileä ja pehmeä, etenkin kun vertasin huivia Puro-langasta tehtyyn. Tästä ei tullut väritykseltään ihan niin kiva kuin Puro versiosta, joten tämä menee varmaan kaverille joka halusi Puro huivin itselleen. 

Ennen Ylivieskaan tuloa valmistui myös vihdoin matto.

kuva%201.jpg

Ohje on Modasta 4/11 ja virkattu trikookuteesta 10 mm koukulla. Tein vielä lisäykseksi tuollaisen aaltoilevan reunan, joskin se meinaa vähän käpristyä... Tämän kanssa sai tehdä töitä ja muistutella taas kerran itselleen, että ohjetta on hyvä seurata. Ensin haaveilin sellaisesta pitsiliinan-tyyppisestä matosta, mutta se tuntui vähän vaikealta lähteä soveltamaan - ja kaiken lisäksi käyttämäni trikookude oli paksuudeltaan hyvin epätasaista. Tuo valkoinen oli tasalaatuisin, tummansininen oli tasaisen paksu ja violetti ja turkoosi paikoin paksua ja paikoin todella ohutta. Mutta tykkään tästä ja ehkä vielä sen pitsiversionkin virkkaan... :)