Sain vihdoin isoäidille tarkoitetun liinan valmiiksi. Melkoiseksi räpeltämiseksi se meni, sillä päätin tehdä liinan alle vielä kankaisen alustan. Ajattelin sitten tehdä tuon kankaan reunat siististi satiinisella vinonauhalla "silleen nätisti". Noh, työ näyttää kyllä hyvältä, mutta se ei kaipaa lähempää tarkastelua lainkaan. Kulmat näyttävät ihan kamalalta ja tein kiinnittämisen suurimmaksi osaksi käsin. Taitaa olla minun onneni, että isoäitini ei ole käsityöihmisiä ja hän oli erittäin otettu lahjastani. Kankaan oli tarkoitus olla uuden sohvan värinen, ja aika lähelle pääsin nähtyäni sohvan kerran hämärässä 0:) Enpäs sitten muistanut ottaa kuvaa koko liinasta, joten täytyy varmaan ensi kerralla kotopuolessa käydessäni vierailla kameran kanssa isoäidin luona.

Palasin tänään Oulusta Savonlinnaan, matka kesti VAIN 8 tuntia (siis että menin viime viikolla tuon matkan 11 tuntiin, lakon takia täältä ei päässyt kuin Parikkalaan bussilla tai junalla vaikka Pieksämäen kautta olisi päässyt niin paljon helpommin. Niinpä minä sitten lähdin klo 12 täältä, menin Parikkalaan, sieltä junalla Riihimäelle ja sieltä sitten loppumatka junalla Ouluun. Kaikkea sitä suostuukin tekemään kotiin menon vuoksi...). Matkan aikana aloitin kevätauringon paistaessa silmiini neulomaan kaulahuivia poikaystävälleni. Kyseessä on siis tuossa vasemmalla mainittu Tux-pingviini huivi. Tux on siis Linuxin maskotti, tai miksiköhän sitä nyt sanoisi... tunnus. Eräässä Ullan numerossa oli ohje Linux huiviin, ja se oli toteutettu illusia-neuleella. Näytin kuvan poikaystävälleni ja hän innostui asiasya vähän enemmän, ja lopulta ehdotin hänelle että tekisin huivin. En kuitenkaan henkilökohtaisesti ole kovin innostunut illusianeuleesta, joten päätin tehdä huivista erilaisen. Se tulee kaksinkertaisella neuleella. Ainoa ongelma oli, että Ullan sivuilla olleen ohjekuvan mukaisesti tehtynä huivista olisi tullut huimat 60 cm leveä. Pienen pähkäilyn jälkeen sain kotonani pienennettyä kuvan ja tehtyä sen pikselöityyn muotoon. Mitään hienoja ruutuja kuvassa ei ole, mutta tarpeeksi pikselöityneestä kuvasta ruudut näkyvät suhteellisen hyvin. Nyt sitten vain pitää muuttaa tuo pikselöitynyt kuva kahdelle värille niin, että se näyttäisi edes Tuxilta.

Kotona ollessani sain tietää, että meiltä löytyy kotoa kaksitasoinen neulekone ja että suvullamme on yhdet kangaspuut. Nämä kangaspuut tulivat minulle yllätyksenä, äiti oli neulekoneesta maininnut, mutta että kangaspuut. Ovat kuulemma meidän ja isän serkun kanssa yhteisomistuksessa, joten täytynee ruveta vaatimaan kangaspuita jälleen meille, kunhan opin niitä täällä käyttämään :D Toisaalta, itse opittuna kaikki toimii paremmin. Tästä voi sitten tietenkin olla montaa mieltä... :D

Ostin Kamena-lankaa koulussa tehtävään neulekonetyöhön. Ajattelin tehdä ns. ponchohuivin, eli että se olisi huivi, jonka takaosa on ponchon tyyppinen. Reunoihin ajattelin kirjoneuletta ja jonkinnäköisen käänteen. Opettaja tosin painotti ettei hän odota ensikertalaisilta kovin ihmeellisiä töitä, mutta kun minä saan idean jostakin, siitä on vaikea päästä enää eroon. En halua kaulahuivia, enkä normaalia ponchoa tai huivia. Minä tahdon ponchohuivin! (tämä kuullosti erittäin pikkutytöltä :D). Saa nyt sitten nähdä kuinka tämä onnistuu.