Mitään ihmeempää ei ole valmistunut. Tässä olen edelleen odotellut, että opinnot alkaisivat. Ensi viikolla on jopa ensimmäiset tunnit, joita varten tässä valmistaudun. Kirjoittelen raporttia keväällä tekemästäni harjoittelusta ja luen Käsityö ja hyvinvointi - nimisen kurssin tenttiin - aina kun vain jaksan @:)

Suurin projektini on ollut kaksi mattoa.

IMG_4068-normal.jpg

Vihreämpi on trikoota ja vaaleampi ihan puhdasta räsyä. Tarkempia kuvia myöhemmin, kun saan matot oikealle paikalle viimeisteltynä. Reunojen viimeistelyt ovat vielä kesken, sillä päätin hyödyntää mattokanttia ja käännettä. Sain jo yhden ompelukoneen neulan poikki näiden kanssa, joten luulen, että nyt on hyvä hetki tehdä tuttavuutta yliopiston teollisuuskoneisiin...

Toinen isompi projekti on uusimman novitan taikajakku.

IMG_4066-normal.jpg

Neulottavaa riittää vielä ihan kiitettävästi. Kävimme parin kaverin kanssa Haaparannassa maanantaina ja tämä kyllä lunasti paikkansa hyvänä matkaneuleena. Ainoa vaikeus on sen kuljettaminen... Jakun hihat ovat jo pingottumassa Savonlinnassa, takakappale odottaa samaa kohtaloa ja tämä kappale loppuun neulomista. Lankana siis kuvasta oikeasti tummempi seitsemän veljestä.

Uusin projekti on Voyager Lace Stole.

IMG_4057-normal.jpg

Lankana on Teeteen Elegant ja pyöröt kokoa 4 mm. Huivi kaivannee kunnon pingotuksen valmistuttuaan... Huivi on suunniteltu käytettäväksi sen vielä esittelemättömän topin kanssa, johon on suunnitteilla myös uusi, pitkä hame.

Välipalana ompelin sunnuntaina jyvätyynyn tädilleni.

IMG_4071-normal.jpg

Sisällä on kokonaisia ohranjyviä. Täyttöä varten suunnittelin jo uusia juttuja, joita varmaan hyödynnän tänä jouluna. Tyynylle on myös päällinen, mutta se on varsin iso. Onneksi, sillä tajusin, etten ole pessyt kangasta etukäteen. Jospa se sitten kutistuisi vähän sopivammaksi. Lisäksi olen ajatellut koristella päällistä maltillisesti. Suunnitellessani koristekirjontoja, otin esille muliinilankani. Tympäännyin siihen että langat olivat sotkussa ja osa ei pysynyt enää vyyhdillä eikä pallona. Ja sitten minä innostuin.

IMG_4075-normal.jpg

Tuli aika herkullisen näköiset pahvit :P

Onhan minulla yksi valmistunutkin työ! Rakkaani sai uudet varpaanlämmittimet.

IMG_4055-normal.jpg

Lisäksi Sinivaara on uudestisyntynyt eilen. Helma näyttää kummalta siksi, että loin silmukat 10 mm puikoille ja ajatuksissani neuloin ensimmäisen rivin niillä ennen kuin vaihdoin 6 mm puikkoihin. Mutta en ryhdy enää purkamaan tätä, paitsi jos malli osoittautuu minulle sopimattomaksi.

Nyt herää vain enää kysymys että miten saisin kaikki etenemään...

Suunnitelmia tulevastakin on. Pitäisi nostaa ompelukone pöydälle ja ommella pari tyynynpäällistä ja meikkilaukku. Kädet syyhyävät virolaisten villojen perään ja kaapissa on odottamassa Samosta kummitytön neuleeseen, josta tulee isona varmaan liivimekko tai paita tai... Aika näyttää :) Myös jouluneuleita voisi hiljalleen käynnistellä tai ainakin ryhtyä suunnittelemaan. Aikainen lintu lahjat valmistaa.