Pikkusiskoni saa nyt lauantaina lakin päähänsä kolmen vuoden uurastuksensa jälkeen, samassa paikassa kun itse kaksi vuotta sitten. Kova tohina on päällä ja monet herkut ovat jo valmistuneet ja lisää valmistuu päivittäin. Itsekin olen tässä seuraavaksi lähdössä leipomaan kasvispuusteja :) Tänään olen pessyt olohuoneemme ikkunat, ei ollut ihan pieni homma, kun meillä on olohuoneessa 9 kaksikerroksista korkeaa ikkunaa...

Salainen neuleystävä on nyt sitten saatu päätökseen. Oma ystävänihän oli juuli, jonka blogista löytyy myös kuvaa mainitsemastani haarukkapitsihuivista. Itse sain viimeisen paketin maanantaina käsiini, ja lähettäjäksi paljastui Tui
. Mietin paketin lähettäjää katsoessani, että miksi nimi on niin tuttu, kunnes tajusin että kyseessähän on se sama Tui joka voitti blogiarvonnassani :) ...ja silloin minä jo mietin että ystäväni voisi olla Tui... ;)
Mutta paketti sisälsi seuraavaa:
625322.jpg
Gedifra sukkalankaa, 7-veljestä sekä Kool-Aid Ice Rasberry Lemonade paketteja 2 kappaletta. Lanka on ihanaa, niistä tulee vielä sukat. Kool-Aidia olen himoinnut jo pitkään, joten hauskaa päästä nyt kokeilemaan sitä :P Suuri kiitos Tuille näistä kaikista :)

Esittelen tässä teille vielä kutomani huivin.
625266.jpg
Pituutta tällä kaunokaisella oli kangaspuissa 1,80, mutta se on varmasti lyhentynyt reilusti siitä. En ole mitannut... Loimi on sekasikiö varmaan neljää ellei viittä helmi- ja virkkauslankaa. Teimme ystäväni kanssa yhteisen loimen, kun molemmilta sattui löytymään samantyyppistä lankaa. Kuva on taas huono, eikä siitä näy, että molemmissa reunoissa oli luonnonvalkoiset raidat. Toisessa reunassa (tässä tapauksessa vasemman puolimmainen) raita on ihan huomattava. Kuteena on Novitan Wool luonnonvalkoisena ja valkoisena.
625271.jpg
Tässä on lähikuvaa sidoksestani. Suunnittelin sen itse, mutta kokeiluissani samanpaksuinen loimi ja kude toivat kolmioita enemmän esiin. Niisivarsia oli 4 ja polkusia 6.
Harmittaa, kun huivin alku pää on paljon nätimpää kuin loppupää. Näytti myös vähän siltä että loimi oli paljon löyhempää ja kude kierteisempää lopussa... Mutta olen ihan tyytyväinen. Numeroksi sain 3 (astiapyyhkeistä tuli muuten 4!). Vielä minä kudon ihan oikean kaulaliinan tällä sidoksella, esim. Isoveli loimena ja kuteena.

Mutta nyt on aika ottaa jauhopeukalo esiin!