Niin se vain on että kesäloma alkaa olla vihdoin kohdaltani ohitse. Olen nähnyt jo monet unet kouluun palaamisesta ja kaivannut ihmisiä. Suoritin yhteensä 18 op kesän aikana, mikä oli mielestäni vähän liikaakin. Onneksi aikaa jäi käsityöihinkin :)

Tässäpä otoksia loppukesän töistä.

 

liina2-normal.jpg

Tämä sukkulapitsiliina on ollut työn alla jo keväästä saakka, sillä se on ollut luentotyönä. Sain liinan yhtä neliötä vaille valmiiksi jo keväällä, mutta kesti varsin kauan ennen kuin sain sen viimeisen käpyiltyä ja lopulta työn pingotettua. Lanka on Madame Tricote Maxia, joka sopii varsin hyvin sukkulapitsiin. Malli on suosikkikirjastani eli Tatting with visual patterns malli "Patchwork". Neliöitä on 9 kpl.

saga3-normal.jpgsaga1-normal.jpg

Vanhin kummityttöni aloitti eskarissa nyt elokuussa ja jo syntymäpäivänsä aikaan hänen äitinsä toivoi tytölle baskeria. Kummitytön mielestä baskerin tuli olla tietenkin vaaleanpunainen ja kesäreissulla Novitan myymälästä löysin sopivan langan: Novita Säde. Ainoa asia minkä vuoksi mietin langan ostamattajättämistä oli sen tekokuitupitoisuus: vain 7 % mohairia. Mutta otinpa lankaa kuitenkin ja valitsin malliksi Meret-baskerin. Pitsikuvio ei kuitenkaan tullut näkyviin kovin hyvin vaikka yritin pingottaa baskeria varoen. Puikkoina oli 4 mm ylipitkä pyörö.

Lankaa ei kulunut juuri yhtään ja sainkin tehtyä yhdestä kerästä baskerin lisäksi myös huivin, johon lisäsin muutaman metrin toisesta kerästä. Mallina käytin tässä bolerossa käyttämääni mallineuletta. Nostin puikkokoon huivia varten 6 mm.

Mutta nyt ryhdyn mittailemaan kuinka paljon lankaa olen saanut kehrättyä parin kuukauden aikana. Niistä lisää siis myöhemmin... :)