Kovin on ollut taas hidasta käsityörintamalla. Uusia neuleita ei ole juuri tullut aloitettua ja vanhat alkavat nyt valmistua. Olen aloittanut suorakaiteen muotoista huivia jo kahdesti ja nyt alkaa kohta kolmannen yrittäminen, sillä löysin Oulun kädentaitomessuilta ihanaa, ohutta ja valkoista mohairlankaa. Tarttuipa sieltä mukaan myös sinisiä helmiä ja hetken etsiskelyn jälkeen olen päätynyt Tähtitaivaaseen. Katsotaan nyt miten tuon kanssa lähtee toimimaan. Ostin messuilta myös muutaman napin ja pulikan sekä kummitytölle "Minä itte" - paidan. Hauska sinänsä että samana päivänä näin kummityttöäni ja hänen äitinsä totesi "Minä itte"-kauden alkaneen, eli paita tuli juuri sopivaan saumaan :)

Osa syynä tähän hitauteen on tuo gradun ketale. Nyt se yrittää kovasti valmistua syyslomaan mennessä, että pääsisin hyvillä mielin lähtemään vanhempien kanssa etelän lämpöön.

Mutta syksyn kunniaksi esittelyssä kämmekkäät ja sormikkaat.

IMG_4479.jpgIMG_4482.jpg

Näistä kämmekkäistä olikin jo jotain kuvaa. Mutta siis, nämä ovat omasta päästä - inspiraatiota on haettu Endpaper Mittseistä ja Vanamosta. Lankoina Villa Mokan Mokkasukkaa Hra Kanervaa, mustaa Sisua ja valkoista Nallea, puikot 3 mm. Tykkään näistä kovasti, ja ensimmäiset kämmekkäät itselle. Pieniä harmaita hiuksia tahtoi tuottaa silmukkamäärä lähinnä tuossa lopussa, kun ilman hurjia kavennuksia reunasta olisi tullut lähinnä trumpetin kelloa muistuttava... Mutta tuo kuvio oli mukavaa neulottavaa ja kun appiukko kyseli onko noista tulossa sukat, jäin miettimään että olisi kiva neuloa kirjoneulesukat. Katsotaan, katsotaan :)

IMG_4483.jpg

Sitten tavallistakin tavallisemmat sormikkaat. Näiden neulomiseen vain meni koko kesä ja vähän päälle. Oli ihan keskityttävä siihen, ettei niihin saanut laittaa mitään mielenkiintoisia pintoja tai muuta. Siksi ne varmaan valmistuivatkin niin hitaasti, mutta oikeastaan juuri sopivasti siihen kun niitä tarvittiin. Nämä menivät siis rakkaalle kynsikkäiden alle pidettäväksi. Ukko tuossa naureskelikin kerran, että on kyllä lämmin kun on rakkaan neuloma pipo, kaulahuivi, sormikkaat ja kynsikkät. Seuraavaksi se voisi olla sitten villapaidan vuoro... :D

Basilika on melkein valmis. Sormet syyhyten odotan, milloin kehtaan ottaa nappilistan irti pingotuksesta. Jospa sitä saisi tällä viikolla sen vielä näyttelykuntoon.

Talvi alkaa tulla, ja mikä ihanuus onkaan ottaa esille pipot, lapaset ja sukat kesäteloilta!