Vaikkei aina ihan ulos katsoessa uskoisi, niin kyllä se vaan on kesä. Sen huomaa minun kohdallani ehkä siitä että saan taas jotain aikaiseksikin :) Kesän ensimmäinen rippileiri on ohi ja toinen kolkuttelee jo oven takana: Juhannuksen jälkeen suuntaan kulkuni Kuusamon Juumaan.

Ensimmäisellä leirillä sain aikaiseksi tämän

IMG_4014%20copy-normal.jpg

Työkaveri toivoi itselleen kännykkäkoteloa, joten yhdessä päivässä tämän virkkasin. Lanka on samaa kuin josta tein joskus sormikkaat ja oli muistaakseni Colorado - nimistä puuvillaa. Koteloon on tulossa vielä kaulahihna, kunhan saisin aikaiseksi jatkaa sen loppuun. Tämä ei suinkaan ollut ainoa mitä leirin aikana aloittelin

Tämä lanka (Gedifra Cotton Socks Color, 50% puuvillaa, 40 % villaa ja 10 % polyamidia) on piileskellyt kaapissa ensimmäisestä SNY-jutusta ja hinkunut päästä sukiksi. Ostin Tapion nettikaupasta rakkaalleni sukka- ja kynsikäslankaa (kun edelliset jäivät junaan - siispä hyvä syy ostaa lisää lankaa!) niin otin samalla 2 mm bambupuikot. On sen verran ohuet ettei oikein kehtaa tiukkaa tehdä, pelkään että menevät rikki :D Sukat on aloitettu siinä mielessä hassusti, että neuloin ensin kärjen ihan oikein päin ja lähdin sen jälkeen neulomaan loppua "väärästä päästä". Katsotaan miten tässä käy. Raidoituksen kanssa on nimittäin ollut vähän ongelmia kun lähdin niin kovasti leikkimään tuon kärjen kanssa...

Näistä yllämainituista johtuen jäin rippilasten mieliin virkkaajana ja näpertelijänä. Hyvä että edes jotenkin :D

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna käytiin Etelä-Suomessa serkun lakkiaisissa ja samalla reissulla vierailimme myös Helsingissä. Eksyin sattumalla tänne ja lankaahan piti sitten ostaa.

IMG_3901-normal.jpg

Rakkaani osti vyyhdin Viking Balder - lankaa siinä toivossa että siitä hänelle huivin neuloisin. Teeteen Elegant lähti mukaan asuni täydentäjäksi eli siitä pitäisi isona tulla huivi. Muita lankakauppoja en edes lähtenyt etsimään, sillä näistäkin tuli jo pientä nurinaa tilan ahtaudesta... @:) Mutta eivät langat siihen suinkaan loppuneet!

Vanhempani olivat lakkiaisia edeltävän viikon Viron reissulla, ja toivoin äidiltä vienosti ohutta virolaista lankaa Revontuli-huivi silmissä kiiluen. Ihan sellaista ei tullut, mutta aika hieno kokoelma silti

IMG_3900-normal.jpg

Vasemmalla on erittäin karheaa villalankaa, mihinkähän lie päätyy. Värit on kuitenkin aika kivat, siniset on enemmän turkoosiin vivahtavat. Oikealla on Baby cotton - lankaa, joka odottelee hyvää vauvanpaita mallia. Ylinpänä olevat ovat herkullisimmat: ohutta lankaa, josta päälisin puolin ei voi sanoa mitään, mutta kerän sisään kurkatessa näkyy kunnon värien kirjo. Ilmeisesti meleerattua, en tiedä. Mutta odotan innolla että pääsen noita neulomaan. Jokin huivi pitäisi niistäkin tulla... :P

Mitähän sitten? Revontuli-möykky viime kirjoituksesta on kuoriutunut puikoilta ja odottaa pingotukseen pääsyä, johon se päässee huomenna vanhempieni varapatjalle.

Kevätlapaset päätin purkaa ja aloittaa uudelleen kärjestä lähtien. Olivat vähän napakat ja langat uhkasivat loppua kesken. Ja ei, uutta ei voi ostaa koska langat ovat jämälankoja ja jos ostaisi uusia, tulisi lisää jämälankaa, joka pitäisi käyttää ja näin olisi noidankehä aloitettu. Näistä taitaa muodostua virallinen juhannusneule tälle vuodelle.

Suuntaamme juhannukseksi Kivesjärvelle Paltamoon appivanhempien mökille ja sieltä lähes suoraan leirille. Että hommaa riittää :)

 

Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista juhannusta kaikille!