Innostuin tuossa viikonloppuna ompelemaan. Yksi syy kaivaa saumuri ja ompelukone komerosta oli opetusmateriaali: päätin tehdä oppituntia varten pienet esimerkit kahdenlaisesta hupparista. En vielä näytä näitä täällä, sillä kumpikaan ei ole valmis. Toinen olisi tarkoitus tehdä kummitytölle ja toinen veljenpojalle. Ainoa vain, että kaavat ovat -97 lehdestä ja ainakin minun silmääni vaatteet näyttävät aika isoilta 2,5 - vuotiaalle ja kohta 2 - vuotiaall. Mutta lisää siis myöhemmin...

Mutta sunnuntaipäivän tuotoksia tässä.
1988682.jpg
1988685.jpg
1988689.jpg
Eli tyynyliinatehdas oli pystyssä. Ylimmäisestä kankaasta tein joskus pussilakanan ja nyt se kaipasi tyynyliinaa, kun kangastakin oli. Alemmat tyynyt ovat Finlaysonin kuosia. Ostin tehtaanmyymälästä II-laadun pussilakanat, ja kangaslaarista samaa sävyä kangasta. Ei tullut kalliiksi :)
Tämä alempi onkin vähän pidempi aikainen prosessi. Jotain kuvaa olen tainnut tuosta vilautella... Mutta tuon tilkkutyön tein erääseen koulujuttuun ja se sitten jäi minulle. Mietin, mitä ihmettä teen tuolla, kunnes keksin: pannumyssy. Välissä on siis vanulevyä ja pohjana verhokangasta. Tikkaus on tehty käsin, mutta eipä sitä loppujen lopuksi lopputuloksesta näy. Ja koska koulujutun aiheena oli "Kätketty juttu", on tähän työhön kätketty juttu. Kuka löytää? :)

Tässä vielä kuva eräästä itsepainamastani tyynyliinasta. Siitä voi nähdä, kuinka laiskalla silittämisellä voidaan saada aikaan ihan hieno työ.
1988690.jpg
(kaikkien noiden tähtien pitäisi siis olla sinisiä, mutta en varmaankaan jaksanut silittää tarpeeksi ja antaa työn kuivua tarpeeksi, pesukone hoiti homman loppuun...)

Ompeluksia on tosiaan tulossa vielä kaksi pientä ja yksi iso huppari. Isomman hupparin kanssa tuskailin tiistai-iltana, sillä kaavoja piti suurentaa varsin reilusti senttikoosta naisellisemmaksi (ja ei, en voinut etsiä mistään suurempaa kaavaa valmiiksi...). Vaikeutta tähän suurennustyöhön toi raglanhihat. Nyt toivon, että suurennukseni onnistui ja hupparista tulee pidettävä. Olen myöskin varautunut siihen, että luvassa on jotain suunnattoman kauheaa (se täytyy ottaa aina huomioon kun minä alan muokata kaavaa ja ompelemaan siitä vaatetta...).

Harjoittelukin loppui eilen, mutta emme ehtineet edes ompelemaan. Vie muuten melkoisesti aikaa kun 14 tyttöä piirtää kaavoja ja leikkaa kangasta - puhumatta siitä että opettaja käyttää melkein puoli tuntia hyvää työskentelyaikaa "hölpöttämiseen" (kuinka eräs oppilas palautteessaan totesi) @:) Pitää käydä seuraamassa töiden edistymistä, ja mikäli on mahdollista, haluaisin esitellä myös täällä tyttärien töitä (mikäli tämä heille sopii...)

Mutta en minä ole pelkästään ommellut. Virkkasin tässä jokin aika sitten kalenterille suojuksen. Ostin itselleni hienon kalenterin, mutta olen vähän sellainen, joka saa tuollaisten joka-päivä-kuljetettavien-kirjojen kannet jotenkin tuhottua repussa/laukussa. Siksi siis tällainen pussukka.
1988692.jpg

Huomenna lähden kotia kohti syysloman viettoon. Mitkähän työt sitä ottaisi mukaansa... :P