Mukavaa joulua! Näin joulupäivänä vihdoin uskaltanee esitellä joululahjat, joten tällaisia pehmeitä paketteja lähti tällä kertaa:

sanna1.jpg

Pikkusiskolle lähti Novitan Hileestä neulottu tuubihuivi ja Novitan Joki-langasta huovutetut lapaset. Tuubihuivin mallineule löytyi sattumalta täältä. Näin jälkikäteen ajateltuna huivi olisi kannattanut neuloa aavistuksen isommilla puikoilla, Nyt käytin 7 mm puikkoja, joka oli puikkosuosituksena. Joki-lapaset ovat aika peruslapaset Novitan omalla ohjeella. Tässä langassa oli mukavasti lampaan tuoksukin mukana ja kylppäri tuoksui huovutuksen jälkeen sen mukaisesti ;) Edellisen postauksen heijastin-hiutaleet pääsivät koristamaan näitä lapasia.

sideways1.jpg

Nämä lähtivät ystävälle, jolle neuloin aiemmin tänä vuonna samantyylisen pipon. Siispä tuttu Novitan malli (tämä siis eli Novitan Talvi 2012, malli 24) esille ja neulomaan. Eipä se niin yksinkertaista sitten ollutkaan. Ohjeen mukaan tehtynä lapasesta olisi tullut lähinnä lapio jopa miehelle, joten purin lähes valmiin lapasen ja aloitin alusta. Samalla sain hienon idean käyttää tilapäistä aloitusta (eikä tietenkään mukana sattunut olemaan virkkuukoukkua) ja tein ohjeessa olevan ylimääräisen lyhennetyn kerroksen (krs. 13) vain kerran molemmin puolin peukaloa. Lopullisesta saumasta tuli varsin hyvin piiloutunut. Peukalo tosin aiheutti viimeiseen asti pientä päänvaivaa ja ajatelin purkaa sen vielä kunhan toinenkin lapanen valmistuisi. Kun lopulta kuitenkin tajusin että ystävä on tulossa lahjojaan hakemaan, en voinut kuin päätellä langat ja pistää lapasen pakettiin. Niin, lapasen. Toinen jäi vielä ulkopuolelle, kun en yksinkertaisesti ehtinyt sitä tekemään ihan loppuun. Peukalo puuttuu... Tämä malli on mukava, mutta ei kuitenkaan. Ohjeella ei tahdo saada suoraan sopivaa - edes miehelle. Edelliset naiselle muokatut onnistuivat ehkä hieman paremmin.

kaenuu4.jpg

Nämä kainuulaiset kukkalapaset lähtivät edellisten lapasten saajan kanadalaiselle tyttöystävälle. Nämä lapaset valmistuivat ensimmäisenä joululahjoista ja niitä oli taas mukava neuloa. Jälki oli epätasaisempi kuin viimeksi eikä se oikein oiennut höyrytyksessäkään. Toivottavasti sitten käytössä. Tällä kertaa puikot 2,5 mm ja samat langat kuin ennenkin (eli Paksu pirkkalanka). Lankoja jäi vieläkin jäljelle eli muutamat kainuulaiset vielä voisi tekaista. Pohjaväriä tosin pitäisi ostaa taas lisää.

kauneimmat.jpg

Nämä sukat menivät nimellä Kauneimmat neulomani sukat. Töissä kiersimme koululaiskirkkoja kahtena viimeisenä viikkona ja pidimme saarnana pienen näytelmänkaltaisen tarinasta Suutari Martin joulu. Muutimme tarinaa sen verran että päähenkilö olikin ompelia Anna, jolla oli kauneimmat neulotut sukat. Ja pitihän minun neuloa ne kauneimmat sukat. Näistä tuli aika perinteiset lapsen sukat, joihin kirjoin laakapistoin, ketjupistoin ja ranskalaisin solmupistoin kukkia. Nyt ne pääsivät lämmittämään veljeni nuorimman tytön varpaita. Lankana Gjestalin Janne ja kirjonnassa vihreä Sandnes Garnin Tove ja Dropsin karisman punainen ja vaaleanpunainen. Puikot taisivat olla 3,5 mm.

Nyt voisi tarkistella ettei tänä vuonna alotettuja jäisi juuri kesken. Mukavia joulunpyhiä!