Kuten kuvasta näkyy, on blogipohja vaihtunut vähän aiheeseen sopivampaan. Tämä on vain väliaikainen, sillä pyysin tämän pohjan tekijältä tähän blogiin sopivaa pohjaa. Se tulee sitten joskus :) Kiitos tästä ja seuraavasta kuuluu Jantalle.

 

Viime hetkillä ennen Savonlinnaan lähtöä kävin Oulun Anttilassa ja ostin muutaman kerän Novitan Biancaa ajatuksissa kummitytön, 3 v., neule. Kauaa eivät langat jääneet marinoitumaan, kun jo parin päivän päästä ostosta halusin aloittaa neuleen. Mietiskelin hetken, että millaisen tekisin ja sitten keksin. Pinwheel. Ensin tuli mieleen malli, sitten nimi ja vaikka kuinka googletin ei löytynyt oikeaa mallia. Niinpä aloitin metsästyksen Ravelrystä ja muutaman profiilin tarkastelun jälkeen se löytyi. Ja löytyi vielä ohje suomeksikin ja hyödynsin Elohiiren versiota. Tarkastelin Biancan puikkosuosituksia ja tarkastelin Ravelrystä puikkotilannetta ja jouduin harmistuneena toteamaan ettei puikkoja löydy. Myöhemmin päivällä päätin kuitenkin tarkistaa tilanteen ja sopivat puikot löytyikin. Nyt olen muutaman päivän neulonut ja neulonut ja tänään noin tunti sitten tuli valmista.

IMG_4122-normal.jpg

Koosta en ole ihan varma, mutta onneksi sunnuntaina tulee kylään kämppiksen siskontyttö joka on samaa ikäluokkaa kuin kummityttöni. Jospa hän suostuisi kokeilemaan :) Tämä onkin sitten tämän syksyn ensimmäinen joululahja.

Tämän neuleen kanssa on työpöydälleni alkanut ilmestyä erinäisiä kirjoja. Tutki ja kirjoita. Johdatus laadulliseen tutkimukseen. Muistiinpanoja. Vihko. Koneen työpöydälle on ilmestynyt kansio nimeltä Gradu. Niin, se nyt sen aika sitten. Aiheena blogien ja neuletapaamisten merkitys käsityöharrastuksessa. Mitään suurempaa ei ole vielä valmiina, mutta kaikenlaisia valmisteluja on tullut tehtyä. Samalla on tullut myös valmisteltua joukko gradu-pakoiluun sopivaa juttua, kuten kasa keskeneräisiä töitä, kaapista huutelevia lankoja, sängyn alla piileskeleviä kankaita sekä tietenkin naamakirjasta muutama koukuttava peli. Hetken olin jo huolissani tästä koukuttavasta pelistä, mutta muistelin aikaa jolloin äitini teki graduaan ja silloin tetris oli kovassa käytössä. Perinnöllisyydellä saa varmaan seliteltyä monia asioita...? @:)

Seuraavaksi pieni kurkistus asuntomme uusiin sisustuselementteihin.

IMG_4118-normal.jpgIMG_4108-normal.jpg

 

Näissä kuvissa pääkohteina on tietenkin matot, jotka on ihan itse kudotut. Alempi on trikookuteellinen. Sidoksena palttina ja toimikas kahden polkusen voimin. Ylempi on sitten räsymatto hierovilla nystyröillä. Siinä on farkkua, paitaa, housua ja lakanaa - ja värit jäljittelevät varsin paljon ensimmäistä räsymattoani, joka toimii vaatekaappini mattona tällä hetkellä.

Tällä hetkellä mielessä on kovasti joululahjoja, joten niitä nyt sitten varmaan tulee aika paljon tästä eteenpäin.