Taas tipahti pientä puikoilta. Osaltaan tässä oli hyvä hetki ja tilaisuus tuhota jämälankoja (jämälangat ovat vähän niinkuin olleet juttu tänä syksynä - esittelen niitä varmaan vähän keskitetystikin).

Sisko tilasi lapasia, niin neuloin yhdet.

IMG_2349.jpg

Lankana seiskaveikan raita, puikot 3,5 mm. Ohjetta katselin Novitalta. Aika perussimppelit. Jostain syystä näihin meni kauheasti aikaa - osaltaan ehkä sekin että huomasin tehneeni kaksi oikean käden lapasta! Purin molemmat varren reunaan asti ja tein vähän korkeamman kämmenen ennen peukaloa (taisin laittaa 3 välikerrosta kahden sijaan). Ovat varmaan vielä vähän isot puolitoistavuotiaalle, mutta menevät sitten ensi talvenakin. Loput lapaset ajattelin ommella vanhoista huopuneista villapaidoista.

Ja kun lankaa jäi, niin keräilin samaa sävyä olevan ruskean ja mustan jämät sukkia varten.

IMG_2348.jpg

Sama lanka ja samat puikot. Kärjestä aloittaen tiimalasikantapäällä. Ruskea seiska veikka osui teräosaan raita-version kanssa yhtäaikaa. Näistä tuli aika kivat. Vähän ajattelin laittaa liukuesteet vielä pohjaan.

Vauvakutsuilla sain pari kerää Novitan Ipanaa vauvanneuleita varten.

IMG_2346.jpgIMG_2345.jpg

Luonnossa tuo väriyhdistelmä on nätimpi, kun harmaa on hopeaisempi kuin kuvassa. Pipo on siis norjalainen myssy, puikot 3 mm ja 3,25 mm. Koska lanka oli aavistuksen paksumpi kuin alkuperäisessä, tein vähän laskelmia ja pienensin pienintä kokoa ja vielä siitä langalle sopivammaksi. Mallin tiedot ja muokkaukset ovat Ravelryssä.

Sukat ovat sitten taas junasukat, mutta tällä kertaa ilman kantapäätä. Tein jalkapohjaan joustinta, että pysyisivät sitä kautta ehkä paremmin paikallaan. En kyllä tiedä kuinka nämä nyt lopulta toimivat ja näyttäväthän nuo vähän tyhmiltä näin ilman täytettä. Näiden käyttäjän olisi siis tarkoitus syntyä marraskuulla.

En voi luvata että tässä olisi tämän syksyn pienet neuleet. Vielä olisi yksi vauva lahjomatta ja yhdet converse-tossukat aloittamatta. Mutta sukkia on tulossa. Useampi pari. Ensi vuoden voisin keskittyä enemmän huiveihin...