Joo, valmistui noita joululahjojakin muutama, vaikka häät veivät yllättäin mehut myös jouluun valmistautumisesta. Aloitin kolme joululahjaa, joista vain kaksi pääsi ajoissa pakettiin.

 

Toinen lahjoista ei edes ollut paketissa, sillä se lähti 7.12. syntyneelle veljenpojalle.

IMG_4606.jpg

Tähän Lutu-pupuun sain neulottua melkein kaikki yhdestä vajaasta ja yhdestä kokonaisesta Palmasta. Olisin voinut valita puolta pienemmät puikot (nyt 4mm), niin lankakin olisi varmasti loppunut ja lopputulos olisi voinut olla hieman tiiviimpi. Pupusta tuli reilusti isompi kuin olin edes ajatellut tai minkälaisen kuvan sain Ravelrystä... Mutta siinä vaiheessa kun sukulaiset kysyvät, että "Ai, teitkö tämän itse?", uskallan olla hieman ylpeä.

Toinen joululahja lähti puhtaasta tarpeesta. Ystävä tuli kylään resuisissa villasukissa ja vähän kyseli, jos olisin voinut niitä parsia. Totesin, että samalla vaivalla neulon uudet sukat. Syntyi Kimmotus-sukat - vastaanottajansa mukaisesti.

IMG_4599.jpg

Lankana punainen Erämiehen punainen sukkalanka (varsin karhea tapaus) sekä tumman sininen ja musta 7 veljestä 4mm puikoilla kärjestä aloitettuna ja tiimalasikantapäällä. Kokeilujalkana toimi rakkaani, joka ei kovinkaan ihastunut vahvistettuun tiimalasikantapäähän. Käyttäjä ei ilmeisesti ole huomannut mitään outoa, paitsi että hänen sukan käyttötapansa ovat jo venyttäneet sukat liian isoiksi... Raidat on tehty raitageneraattorin avulla.

Se kolmas joululahja on kovasti valmistumassa (vieläkin, vaikka aloitin sen ensimmäisenä!). Kerrottakoon, että valmistuneena on myös kauluri ja vielä huovuttamattomat huopatossut rakkaalle. Lisäksi mielessä on kaksi ehdotusta juhlamekko-malliksi, ensi kesänä olisi tiedossa ainakin kolmet tai neljät juhlat joissa mekolle olisi tarvetta :) Pähkäilen myös kovasti villatakin neulomista, mutta malli tuottaa ongelmia. Näyttää siltä, että tulossa on oma malli kaarrokevillatakista - sillä ehdolla että se onnistuu.

Mutta nyt kaupungille uuden passin ja ajokortin hankintaan sekä lahjakorttien käyttöön!