Hauskaa, miten toisen ihmisen innosta voi tulla innostus itsellekin. Ystäväni on todellinen pöllökuosin ystävä - monet tässäkin blogissa olleet pöllöjutut ovat menneet hänelle. Silmä on harjaantunut näkemään näitä erilaisia pöllöjä nykyään joka puolella ja ystävän joulu- ja synttärilahjat ovat ostettuina monesti jo puolta vuotta ennen. Parasta oli, kun muuton yhteydessä löysin yhden jo unohtuneen lahjan jonkun kaapin alta.

Kaiken tämän pöllöilyn aikana hän ei ole kuitenkaan saanut pöllösukkia. Ja kun ystävä löysi Lankamaailmasta Trekking XXL:n kerän vihreässä ja neon keltaisessa sävyssä, niin hän pyysi minua neulomaan niistä sukat. Eipä siis tarvinnut kauaa pohtia sopivaa mallia.

IMG_2945.jpg

Malli siis Owlie Socks (rav.). Tein sukista suurimman koon 2.5 mm puikoilla loopaten ja niistä tuli oikein sopivat ystäväni jalkaan. Itselle olisin tehnyt medium-koon tai suurimman koon sukat 2 mm puikoilla. Omaan käteen neuloksesta tuli vähän löysää, mutta tärkeintä oli että sukat mahtuisivat ystävän jalkaan.

Kuva ei anna oikeutta langan kirkkaudelle. Oli aika makeat värit tässä langassa kyllä.

IMG_2948.jpg

Neuloessa yleisin virheeni oli palmikkojen välisten kerrosten laskeminen! Lasken ne joka kerta erilailla ja jotkut pöllöt ovat kerroksen tai parikin korkeampia kuin toiset. Pitäisi selvästi enemmänkin neuloa palmikkoa...

Hauska kohtaaminenkin sattui näiden sukkien ansiosta. Olin yhden rippikouluryhmän konfirmaatioharjoituksissa, jossa minulla oli aikaa neuloa näitä sukkia. Kirkon penkissä istui erään rippinuoren kummitäti, joka rupesi huutelemaan minulle taaempaa komeista sukista. Lopulta hän huudahti, ettei voinut enää katsoa neulomista ja hän lähti pois - palaten hetken päästä takaisin oma lankakerä ja puikot mukanaan. Hänen oli pitänyt käydä ostamassa välineet lähikaupasta. Oli hauska tavata näin yllättäen toinen neuloosista kärsivä - terkut vaan kummitädille jos hän sattui tänne löytämään :)