Ajattelin tässä vaiheessa esitellä vielä jotain, mikä valmistui viime vuoden puolella.

Rakkaani bestmanit pyysivät, että tekisin heille ja juhlakalulle polttareihin kiltit. Ohjeet lueskelin täältä, joskin tympäännyin ohjeen kirjoittajan kovin monisanaiseen ohjeistukseen... 

Aikaa oli aika napakasti, ja teinkin kilttejä vielä polttari päivänä puoli tuntia ennen sovittua ukon luovutusta. Hieman siis jäivät kesken, mutta lupasin pojille hoitaa kiltit valmiiksi vielä ennen kesää.

tässä pitäisi olla kuva kolmesta kiltistä

Oikealla on rakkaani kiltti, vasemmalla oleva on siis toisen bestmanin. Toiselle tuli samasta kankaasta, mutta laskokset on tehty toiseen suuntaan eli takana on enemmän vaaleaa. Etukappaleisiin piti tulla molemmin puolin napit, mutta ne kiinniteltiin lopulta vöin ja hakaneuloin. Myös helmakäänne oli tarkoitus tehdä hienosti liimakankaalla, mutta tekokuituiseen kankaaseen se ei tarttunu vaikka kuinka silitti. Kannattaisi siis panostaa villaiseen tai puuvillaiseen kankaaseen mielummin kuin polyesteriin...

Vaikka en itse ollut ihan tyytyväinen lopputulokseen, käyttäjät olivat. Ainakin rakkaani ilmoitti käyttävänsä kilttiään kesällä ihan varmasti, toinen bestmankin halusi että viimeistelen kiltin myöhempää käyttöä varten. Käyttäjän mielipidehän se on tärkeintä :)

Jotain on valmistunut tämänkin vuoden puolella. Olen tehnyt nyt sijaisuuksia jonkun verran, niin aikaa ei ole ollut ihan niin paljon kuin ehkä tavallisesti. Mutta en valita, mukavaa vaihtelua päästä töihin - joskin lähes kaikki sijaisuudet ovat olleet kotitalouden puolella. Tällä viikolla sentään alkaa reilun viikon käsityönsijaisuus ja innolla odotan sitä, kun saan vetää pienen välityön. Luvassa on tilkkumaalausta ja meikkipusseja. Kuviakin ehkä tulee, jos oppilaat antavat luvan :)