Kesä on suorastaan humahtanut taas alta. Lähden keskiviikkona kesän viimeiselle leirille. Mitä olen sitten muuta tehnyt? Ollut. Rakkaani pääsi työharjoitteluun lyhyellä varoitusajalla ja olenkin sitten ollut kotosalla yksikseni. Jotain olen sentään yrittänyt tehdä. Edellisellä leirillä neuloin kevätlapasia useampana päivänä ja viimeistelin kaverini kännykoteloa, mutta sekään ei valmistunut siihen mennessä kun kaveri tuli omalle leirilleen samaan leirikeskukseen...Kotelo pääsi uuteen kotiinsa tuossa sunnuntaina.

Leirin jälkeen en sitten neulonutkaan. Minä vaan pistelin ja ompelin.

IMG_4016-normal.jpgIMG_4020-normal.jpg

Hame oli oma pieni innovaatiohetkensä. Ostin jo jonkinaikaa sitten ihanan trikookankaan, josta haluan hameen. En kuitenkaan löytänyt mistään hyvää hameen kaavaa, niin tein sen sitten itse. Otin ensin mallia itsetehdyistä housuista ja lisäsin helmaan levennystä. Leikkasin palat ohuesta collegesta. Liian pieni. Niinpä leikkasin vielä erilliset kiilat sivuille, ja hameesta tuli mielestäni varsin mukava. Sopii hyvin lämpöisiin kesäpäiviin - ainakin kotioloihin. Jotain koristeita tuo kyllä kaipaisi, mutta ne nyt ovat vielä mietinnässä...

Pistely on äidin tuliaisia Ranskasta jo pian pari vuotta sitten. Eipä tuo ole kamalasti edistynyt, tällä vauhdilla (hahmot tehty osaksi viime kesänä, viimeistely ja kehykset tänä kesänä) taulu valmistunee joskus.

Vietin muutaman päivän leirinjälkeisestä lomastani maalla. Samalla siivoilin liinavaatekaappiamme ja löysin mitä ihanampia isän sisarusten ja äidin tekeleitä. Oli lakanoita ja pöytäliinoja. Myös tämmöinen löytyi kaapin uumenista:

IMG_4001-normal.jpg

Tämä on elämäni toinen poppanaliina, jonka kudoin ysillä. Tein tämän vartavasten mökin pitkälle pöydälle ja siinä se olikin kesän. Sitten äiti pesi sen ja valkoiset osat saivat ihastuttavan vaaleanpunaisen sävyn. Samalla liinan pituuskin taisi vähän muuttua. Tämä on niitä sarjassamme "Mitään ei heitetä pois, etenkin jos se on itse tehty". Ei tuota kehtaa pöytään pistää, mutta se sai palata kaappiin muiden samankaltaisten kanssa.

Samalla reissulla myös kuvasin Revontuli-huivin, jonka tein kaverille.

IMG_4003-normal.jpgIMG_4005-normal.jpg

kuvausavustajana toimi pikkusiskoni.

Mitäs sitä nyt sitten? Työnalla on edelleen kevätlapaset. Pieni pinnistys, niin ne olisivat valmiit. Varpikkaat eivät edisty ja työ häpeää kaapissa. Aloitin uuden työn, uskaliaasti valitsin uudesta Novitasta taikajakun. Langaksi valitsin kanervaa tummemman luumun (?) seiskaveikasta. Takakappale on pian valmis. Lisäksi työnalla on kaksi putkityynyä.

Aurinkoista ja toivottavasti lämmintä heinäkuuta kaikille!