Näin se on taas vuosi kulunut ja kaikennäköistä on tullut tehtyä. Jospa sitä ensi vuonnakin saisi jotain aikaiseksi :) Tuleva vuosi kuluu taatusti gradun kanssa, luvassa on myös muutto ja toivottavasti myös valmistuminen käsityönopettajaksi.

Mutta ajattelin esitellä vielä tämän vuoden viimeiset työt, joita myös joululahjoiksi kutsutaan.


Tämä pussukka lähti parhaalle ystävälleni, jolle tein vuosi sitten jyvätyynyt samalla kuviolla. Ohje pussukkaan löytyi täältä. Äärimmäisen mukava ohje, ja vaikka ei aina tuo enklanti taivukaan niin kuvista on ollut paljon apua. Pussukan kangas on puuvillaa, käytin samaa kangasta myös vuorituksessa. Vetoketju taisi olla 25 cm. Painovärinä helmiäisvalkoinen tai hopea.


Tässä kavalkadi jyvätyynyistä, joita teimme siskon kanssa sisaruksille ja isoäidille. Tein itse vielä yhden rakkaani mummolle. Väreinä peittovalkoinen ja helmiäisvalkoinen ja -hopea. Lisäksi hyödynsin rakkaani merirosvolippua varten ostettua valkoista tekstiilikynää. Sillä on mm. tehty lumiukon hattu. Muuten painannassa hyödynsimme itse-piirrettyjä kuvia kontaktimuoville piirrettynä.


Pikkusiskolle neuloin Hedera-sukat. Lankana Nalle Aloevera, puikot 2,5mm. Lahjan pakkasin lahjapaperista tehtyyn vetoketjupussukkaan. Tein paperista ikään kuin kangasta silittämällä sen alle kudottua liimakangasta. Huomioksi kuitenkin että paperi kannattaa ennen silitystä rytistää kunnolla ja silittää sileäksi. Tämän jälkeen paperia voi ihan tavalisesti ompelukoneella ommella - rypyt ja virheompeleet tosin näkyvät vähän paremmin kuin normikankaassa. Lakkasin pussukan vielä decoupe-lakalla kahdesti.Harrastamme ystävieni kanssa roolipelausta ja ystäväni Janne pitää huolta nopista. Nopat ovat kulkeneet yli-isossa muovipussissa, joten ajattelin, että olisi aika saattaa nopat sopivampaan pussiin.


Käpyilin jo aikaa sitten tämän pienen "lasinalusen", jonka annoin äidille lahjaksi. Lankana punainen helmilanka, ohje "luotto-oppaasta" eli Mary Koniorin Tatting with Visual Patterns - kirjasta.

Lisäksi joululahjaksi valmistui huovutetut sukat ja hattu kummitytölle Fritidsgarnasta. Niistä kuvia myöhemmin, oli taas niin kova kiire niiden kanssa että menivät pakettiin ennen kuvausta... Tein myös isosiskolleni trikookuteesta virkatun käsityökorin.

Joulun jälkeen aloitin Huopanen Mixistä lapaset, huovutinkin ne jo, mutta ne ovat vielä ihan liian isot. Peukalot tosin vaikuttavat oikean kokoisilta, mutta muut osat sopisivat varmaan kaverille jonka kädet ovat vähintään leipälapiot... Lanka myös värjäsi käsiä, joten taidan jättää Huopasen käytön jollekin muulle.

Käsityörintamalla 2010 odoteltavissa on huovutettuja lapasia, huiveja, ohuita sukkia. Ehkä jopa neulejakkua ja tai mekkoa. Isompana projektina haaveissa on päiväpeitto muhkeaan 180 x 210 cm sänkyymme - tilkkutyönä tietenkin!

Muuttoa varten ajattelin ostaa lankaa mahdollisimman vähän ja käyttää varastojani tyhjiksi. JOtain inventaariotakin pitäisi tehdä. Katsellaan :)

 

Kiitos tästä vuodesta kaikille ja oikein paljon onnea vuodelle 2010!

 

ps. Huomasin juuri että Joona-sukista ei ole vielä fiksua kuvaa täällä. Tässä siis JOona sukat. Lankana seiskaveikka, puikot 3,5mm. Kärjestä aloitetut, tiimalasikantapää, kuvio itse mietitty mallikirjan ohjeesta.