Kovin paljon ei tullut tehtyä itse joululahjoja, mutta tämmöisiä lähti liikenteeseen.

maeva-normal.jpg

Ensimmäisenä valmistuivat Maeva-sukat anopille. Lankana Hjertegarnin Sock 4, puikot 2 mm. Uutta oli, että neuloin nämä pyöröpuikoilla. Vielä en uskaltanut kokeilla molempia yhtä aikaa, mutta ehkäpä seuraavat sitten... Lanka on jäänne Onerva-sukista, ja olin ajatellut että kyllä yksi kerä riittää. Ei riittänyt. Ravelryssä hätähuutooni vastattiin seuraavana päivänä ja ystävällinen turkulainen lähetteli minulle pari kerää Lankamaailmasta. Hauska sinänsä että Lankamaailma avasi joulun aikaan liikkeen Ouluunkin... Mutta tykkäsin kovasti mallista, ja pääsinpä vielä neuvomaan erästä luokkakaveria näiden neulomisessa. Ehkäpä teen vielä toisetkin :)

baijerilainen2-normal.jpg

Ryhdyin ajoissa neulomaan ystävälleni baijerilaisia sukkia Dropsin Fabelista, joka on enemmän turkoosi kuin kuva antaa ymmärtää. Jostain syystä projekti ei edennyt yhtään. Paras kommentti tuli luokkakaverilta, joka totesi vain "Vieläkö sää noita samoja sukkia neulot?!". Joo, samoja, ja vielä aaton aattona koetin saada toistakin sukkaa valmiiksi kunnes päätin laittaa pakettiin vain toisen ja neuloa toisen loppuun uuden vuoden aikaan... Vähän muokkasin alkuperäistä ohjetta, sillä neulon vähän liian paksuilla puikoilla. Minulta tilattiin seuraavatkin baijerilaiset, joita ajattelin sitten neuloa niillä 2 mm pyöröillä. Jospa ne edistyisivät vähän paremmin...

ratti2-normal.jpg

Muuan ystäväni meni kehumaan itsetehtyjä tiskirättejä, joten tein hänelle omat. Hetken mietin voiko tiskirättejä antaa joululahjaksi ettei se vain olisi mikään vinkki siivottomuudesta. Ystäväni on kuitenkin sen verran siivoavaa tyyppiä, että uskon ettei mitään väärinkäsitystä synny. Toivottavasti... :D Mutta vaaleampi on Novita Bambusta virkattu (ohje) ja toinen Novitan Helmi-langasta, joka on bambu-puuvillaa (ohje) ja reunat on virkattu tuon virkatun version mallilla. Helmeä jäi vähän yli, joten varmaan teen siitä itselleni rätin...

korvis-normal.jpg

Ennen joulua ilmestyneessä Kodin Kuvalehdessä oli vinkki nopeisiin koruihin. Tekaisin parille kaverille korvikset valmiista pitseistä. Ja niin yksinkertaista: n 2 cm levyistä pitsiä 12 cm (kapeammalle riittää 10-11 cm, leveämmälle parempi ottaa enemmän). Pätkä ommellaan ympyräksi ja toiseen reunaan ommellaan rypytystä varten etupistoja tai ompelukoneella pitkällä pistonpituudella. Sitten kiristetään, solmitaan langat, silitetään littanaksi ja uitetaan kerran tai pari vesi-liimaseoksessa ja annetaan kuivua.

Tämä idea poiki myös muita ideoita.

rintakoruaeti-normal.jpgrintarossiheijastin-normal.jpgviljan2-normal.jpg

Kaikissa rintakoruissa pohjana lankakukka. Kahdessa ylimmäisessä on lisäksi heijastinlankaa ja keskimmäisessä vielä napin päällä liimallista heijastikangasta. Ylin lähti äidilleni lahjaksi, ja sen juju on siinä, että tuo pitsi on äidin virkkaamaa pitsiä. Alinpaan olisin lisännyt myös heijastinta, mutta se ei sopinut värimaailmaan.

Ennen joulua myös toimitin eräälle kaverille säärystimet, jotka odottivat toimitusta melkein vuoden verran. Ja onneksi ne olivat sopivan kokoiset! Lankana Novita Puro, puikot 5 mm, malli neule ns. makkara eli useampi kerros nurjaa ja saman verran oikeaa.

noora-normal.jpg