Niin se on taas keskikesä, ja perinteiseen tapaan suuntaamme mökillemme Ylikiiminkiin. Olen viettänyt elämäni aikana korkeintaan kaksi juhannusta kaupungissa, eikä juhannus tunnu juhannukselta ilman rantasaunaa, koivuja oven vieressä, uintia järvessä, soutelua keskiyön auringossa ja ennen kaikkea isoäidin juhannusjuustoa! Juhannustaikojen teko on jotenkin jäänyt taa, etenkin tämä 7 kukkaa tyynyn alle- taika... ;)

Ajattelin tässä hieman esitellä taas jotain työnalla olevaa ja yhden valmiin jutun. Puhuin viimeisessä postauksessa eräästä käsityökirjasta, jonka ostin Roomasta eräästä kirjakaupasta. Kirjan nimi on Punto Croce - e altri segreti del ricamo (en tiedä mitä tuo tarkoittaa, mutta kaupassa arvelin sen liittyvän kirjontaan ja sitähän se oli).
677867.jpg
677864.jpg
Kirjassa on iso nippu kortteja, joissa on värillinen kuva ja takapuolella on ohje. Lisäksi kuvista löytyy tuollainen ääriviiva kuva. Väleissä on jotain paperia, en tiedä ovatko ne jäljennykseen vai vain suojaksi... Nättejä juttuja kirjasta löytyy ja ne ovat lähinnä luontoon liittyviä. Pitääpä kokeilla joskus, vaikka ohjeet ovat italiaksi...

Sain muuten caprihousuni valmiiksi juuri sopivasti ennen Rooman reissua. Kovalla tohinalla ompelin ne loppuun ja pesin ja heitin ne matkalaukkuun. Perillä tajusin niitä päälle laittaessani, että housut ovat liian isot vyötäröltä. Onhan se toki mukavaa, kun kerrankin on housut jotka ovat liian suuret, mutta harmitti sinänsä, että nämä housut olivat ainoat lyhyet housut jotka minulla olivat mukana. Eikä niissä ole vyölenkkejä...
No mutta. Kangas on Savonlinnan Eurokankaan palalaarista ostettua farkkukangasta, josta lähti ihan älyttömästi väriä kun sen käsin pesin. Pesuhuoneeni lattia lainehti mukavan sinisenä... :P
677869.jpg
Pituudeltaan housut ovat ehkä aavistuksen liian pitkät makuuni. Mietin pitkään noita lahkeita ja lopulta reunustin ne mustalla satiininauhalla (mikähän fiksaatio minulla on tuohon satiiniin ja satiininauhaan, kun tungen niitä jokaiseen ompeluuni...). Myönnän, housut ovat tylsät. Olen tosin kaavaillut niihin jotain kirjontaa, mutta katsotaan milloin tämä toteutuu... Ensimmäinen muutos housuihin on tosiaan vyötärön pienennys, pitäähän housujen nyt jalassa pysyä.
Kaavat ovat omasta peruskaavastani muokatut, ja peruskaavaani pitää näemmä vielä vähän muokata. Edellisetkin housuni olivat liian isot vyötäröltä... Housuissa on sivuissa viistot taskut, vähän ehkä liian suurilla taskupusseilla. Vetoketjuhalkio onnistui yllättävän hyvin, kuten myös vyötärökaitale. Nämä ovat ensimmäiset housut, joihin tein oikean vetoketjuhalkion ja näkyvän vyötärökaitaleen (ja yleensäkin olen tehnyt elämäni aikana kolmet housut ennen näitä...). Seuraavaksi voisi kokeilla piirtää oman hameen peruskaavan ja ommella hameen/hameita.

Esittelen nyt pari kesätyötä (onhan näitä enemmänkin, mutta näitä kahta olen ehkä miettinyt eniten)
677871.jpg
Siinä siis virkattua pitsiä. Kuvion otin eräästä koulullamme olleesta laatikosta, joka oli reunustettu ohuemmasta langasta virkatulla pitsillä. Tämä pitsin suikale haaveilee tulevansa aikuisena lakanan välipitsiksi. Itse nimittäin haaveilen vanhanajan tyyppisistä lakanoista, joissa olisi välipitsit. Mutta lisää pitäisi virkata, ja ehkäpä saisin yhden tällaisen pätkän tehtyä tässä kesän aikana. Toisaalta minulla on noita muitakin töitä kesken @:)

Nyt kun on taas tuo fufoilu kausi menossa, olen minäkin tarttunut erääseen ufooni. Kyseessä on yhdeksännellä luokalla aloitettu tilkkutäkki, joka piti tulla ensimmäiselle veljenpojalleni kummi/kaste lahjaksi. Toisin kuitenkin kävi ja tilkkutäkki on edelleen kesken. Ongelmana siinä on nimittäin se, että en leikannut palasiani leikkurilla, vaan "hieman" huolimattomasti saksilla. Näin ollen palaseni ovat erikokoisia ja olen monet kerrat koettanut keksiä jotain fiksua tapaa, jolla ne saisi yhdisteltyä. Niinpä tilkkutäkki on jäänyt kaapin perälle hetkeksi.
Viime talvena meillä kävi luennoimassa tilkkutaiteilija Vuokko Iisaksson, jolta sain vinkkiä työhöni.
677874.jpg
677876.jpg
Minulla oli 3 violettia ja 3 keltaista neljän hirsimökin blokkia. Ylemmästä kuvasta voi hieman nähdäkin, mitä näille blokeille tapahtui...
677926.jpg
Leikkasin ne ja yhdistelin hieman uudelleen. Kokonaista tilkkutäkkiä näistä ei saa, mutta pieni idea itää päässäni tämän jatkokohtalosta.
Ainoa ongelma on se, ettei minulla ole tilkkutyöalustaa eikä leikkuria. Nämäkin blokit pitäisi huolitella sopivan kokoisiksi, enkä todellakaan tahdo pilata niitä sillä että leikkaan ne saksilla (en vain osaa leikata niin että niistä tulisi oikean kokoisia...). Voipi siis olla että tämän teko jää tältä kesältä tähän, ellen satu löytämään joltakin lainaksi sitä alustaa ja leikkuria. Toisaalta voisihan sitä sellaiset välineet itsellekin ostaa... täytyy miettiä.

677942.jpg
Mukavaa juhannusta kaikille :)