..tai siis kehräsin. Värttinällä. Sillä vähän painavammalla. Syntyi Syysasterin sukka ja huivi.

Tästä lähdettiin liikkeelle:

kuva%202%20%284%29.jpg

Ostin tämän Nauravan lampaan setin jokunen vuosi sitten Turusta keskiaikamarkkinoilta. Se oli vielä sitä aikaa, kun haaveilin pystyväni kehräämään edes tasaista lankaa - ohuesta puhumattakaan. Kun lopulta opin kehräämään ohutta, uskaltauduin tämän kehruun kimppuun. Tämä olikin aika nopea kehruu, sillä aloitin marraskuun lopussa ja sain valmiiksi viikko sitten. 

IMG_0041.jpgIMG_0049.jpg

Tässä Syysasterin sukassa on 55 g ja n. 189 m. Noin, koska sain kolme eri tulosta langan pituudesta. Ensimmäinen mittaus antoi tulokseksi n. 200 m. Punnitus-mittaus antoi tulokseksi 110 m ja lopulta metrin ympärysvyyhdistä tuon 189 m. Paksuuden kanssakin mittaus meni jotenkin hassusti, mutta Ravelryn taulukon mukaan tämä on jotain (Light) Fingering-luokkaa. Jospa siitä saisi sukat aikaiseksi. Niin ja siinähän on siis kolme säiettä yhteen kerrattuna. Yksi säikeistä on tuo polyamidi, jota tuli tuon n. 189 m.

IMG_0046.jpgIMG_0051.jpg

Koska polyamidia oli loppupeleissä paljon vähemmän, kertasin loput merinosta Syysasterin huiviksi. Tässä kahden säikeen langassa on 31 g ja n. 169 metriä. Tässäkin mennään noin mitoilla, sillä alkuperäinen laskutoimitus antoi 10 metriä vähemmän ja toinen puolet vähemmän. Lieköhän tuo mun laskutoimitustapa kovin hyvä ollenkaan... Täytynee keksiä jokin toinen tapa laskea tuo langan määrä. Tuli hieman ikävä yliopistossa käytettyä langanvyyhdityslaitetta, joka laski metrimäärän samalla kun langan laittoi vyyhdille.

Ja kun yksi projekti valmistui, piti hankkia myös jotain uuttakin...

IMG_0034.jpg

Louhittaren luolan sw merino-nylon. Siitä tulee varmaan myös sukkalanka isona. Edellisestä opittuna varmaankin vähän paksumpaa ja ehkä navajokerrattuna ja runsaammalla kierteellä.

...josta tulikin mieleeni että pitäisi hankkia uusi värttinä. Tai rukki.