Olempa minä ollut nyt laiska bloginpitäjä. Mitenhän siinä noinkin kauan venähti edellisestä kirjoituksesta...? No mutta nyt on kuitenkin jotain saatu valmiiksikin. Muuten on käsitöiden puolella aika koulupainotteista hommaa, kun on kudontaa ja sen suunnittelua sekä vaatteita ja pukeutumismuotoilua ja vaatteiden suunnittelua. Luulen, että aikaa menee nyt hyvin paljon noihin.

Matkasukat pääsivät jälleen hieman edistymään, kun kävin viikonlopun Oulussa. Samalla myös uuden kietaisupaidan omistaja sai nimen Aaro Kristian. Kyseessähän oli siis kolmas
veljenpoikani, toiselta veljeltä tosin.

Kuten tuosta oikealta saattaa huomata, olen mukana Salaisessa neuleystävässä tänä vuonna. Tässä mietiskelen vielä miten muistaisin ystävääni - samalla kun odottelen jotain omaltani :) Luulen, että täytyy suunnata askeleet kohti paikallista käsityöliikettä tämän viikon aikana.... sekä kirpputoria. Sieltä voisi jotain kivaa keksiä.

Virkkailen tosiaan myös uutta kukkahuivia, ja se edistyy ihan mukavasti. Luennot kun ovat edelleen mitä parhaimpia paikkoja virkata (on sen verran hiljaista touhua, ettei häiritse naapureita niin pahasti kuin puikkojen kilinä).

Tässä nyt on mietinnässä että mitähän sitä aloittaisi ns. "kotityönä" tällä erää. Ystävälle olen ajatellut tehdä jotain, lisäksi tuo Novitan Huopanen kutsuu minua kaapista ja olisi valmis haluamaan huovutetuiksi lapasiksi. Toisaalta myös Pirtinkehräämön hahtuva ja -lanka kuiskivat jo puikoille pääsyä. Näinä pakkasina olen jo monta kertaa haaveillut lämpöisestä piposta ja kaulahuivista... Lisäksi pitäisi varmaan suunnitella jo jotain kummitytölle, kun se vuoden verran täyttää huhtikuulla. Tässähän tulee ihan hoppu :D

Niin ja räsymattokin on tullut kudottua. Sellainen 60cm leveä ja metrin mittainen. Se tosin on vielä puissa kiinni, joten sen esittely jää toiseen kertaan. Kuteiden kanssa oli aika mielenkiintoista, etenkin kun eräs kuteistani oli leikattu ihan liian leveäksi paksuuteensa nähden :| Mutta kyseessä oli ihka ensimmäinen kudonnaiseni kangaspuilla, pistän sen aloittelijan piikkiin. Ensi kesänä varmaan kudon sitten jo paremmin ja enemmän, kun varmaan saadaan kangaspuut mökille isän serkulta. Cool.

Käsityökirjastoni täydentyi tuossa edellisenä viikonloppuna kolmella Kauneimmat käsityöt-kirjalla. Kävin rakkaani kanssa paikallisessa divarissa ja siellähän ne minua odottelivat 9,90€ yhteishintaan. Jäi vielä Nightwishin Once-levy hyllyyn niiden takia @:)

Mutta nyt sitten esittelen tarkemmin tämän minun valmistuneen työni.
378900.jpg
Ohje on Novita klubista, en muista enää mistä sen sieltä avasin. Lankana on valkoinen Wool sekä tehosteena saman langan vaaleansininen versio. Auto on tehty jälkikäteen silmukoita jäljitellen. Se olikin yllättävän kätevää ja hauskaa hommaa, taidan käyttää sitä vastakin. Kyseessähän on siis kietaisujakku, ja tuolla sisäpuolella on myös nyörit kiinnitystä varten ja ulkopuolella on myös pieni nappi tuossa oikealla. Vähän mietin olisiko jakku kaivannut vielä yhtä paria nyörejä, ettei vain aukea...
Koonsa puolesta jakku on vielä vähän turhan suuri Aarolle, mutta pitäähän pojalla olla jo jotain mihin kasvaa :)

Sain kesätöitä Oulusta seurakunnalta kesätyöntekijäksi. Kylläpä on helpottunut olo :)