Tänään on isoäitini 90. syntymäpäivä. En voi kehua, että isoäiti olisi opettanut minua neulomaan tai virkkaamaan, mutta hän on opettanut paljon kaikkea muuta. Olen aina ollut ylpeä isoäidistäni, sillä hän oli suvun ensimmäinen, joka hankki kännykän. Tekstailemme aina silloin tällöin edelleenkin, mikä on aika erikoista hänen ikäiseltään (näin olen huomannut). Vaikka moni asia on muuttunut iän myötä, niin ajatuksen juoksu ja leikkisyys on edelleen säilynyt. Olen perinyt isoäidiltäni mielenkiinnon hassuihin pikkuesineisiin - erityisesti keittiövälineisiin "jota ilman et koskaan ennen uskonut selviäväsi" kuten tomaatinkannan poistajaan. Isoäidille on myös tärkeää, että me serkut olemme yhteydessä toisiimme ja tänäänkin aiomme ilahduttaa isoäitiä laulamalla yhdessä. Isoäiti itse ei ole ollut kovin musikaalinen (ainakaan omien sanojensa mukaan), mutta isoisäni kautta lapset ja lapsenlapset ovat varsin musikaalisia (vaikka vain veljeni muistaa isoisän, joka kuoli ennen syntymääni). On myös jokseenkin hauskaa, että suvussa on kahden ammattityypin edustajia: insinöörejä tai tekniikan osaajia ja sairaanhoitajia tai muita hyvin ihmissuhdeammattilaisia.

Monenlaisia käsitöitä on isoäidille tullut tehtyä, ja ajattelin että tämä jos mikä on hyvä hetki tehdä lisää.

IMG_0395.jpg

Vaaleanpunainen hahtuva on odottanut hetken jo käsittelyä ja nyt se pääsi puikoille. Valitsin ohjeeksi tämän ohjeen, jota noudatin muutamia pieniä muokkauksia lukuunottamatta. Käytin 7 mm puikkoja ja kaksinkertaista hahtuvaa. Luulen, että hahtuvani oli tavallista paksumpaa, sillä neulos oli aika napakkaa. Sen vuoksi muokkasin hieman kerrosmääriä. Aika hyvä tuntui olevan ajatus siitä, että neuloin työn vajaaseen puoleen väliin ennen kuin siirryin pyöröneuleeseen.

Tein parit sukat myös suvun nuorimmille.

IMG_0399.jpgIMG_0401.jpg

Molemmissa seiska veikan jämiä ja 4 mm puikot. Erityisesti nuo värikkäät sukat olivat todella jämäiset, sillä toiseen piti hieman jo etsiä kärkeen sopivaa lankaa. Yhdistelin kahta raitalankaa ja sukista tuli kyllä varsin herkulliset. Raidat yhdistyivät jotenkin tosi hyvin. Alemmissa on käytetty samoja värejä kuin muuassa pipossa ja sukat lähtevätkin lämmittämään kohta 2-vuotiaan jalkoja.

Tuli tuossa tehtyä jo aiemmin yhdet jalanlämmittimet.

A6CD86D4-0C0F-4A3E-A2D6-301D3D152318.jpg

Kummityttö täytti 7-vuotta tammikuulla ja kummitätin mieltä lämmitti kun synttäripaketin sisältö siirtyi suoraan jalkoihin. Lankoina Dropsin Karisma ja seiskaveikka. Ja kaupasta ostetut kengännauhat. Mutta luultavasti vähäksi aikaa viimeiset reaverset. Pitää tehdä jotain muuta.