Joululahjat on saatu vihdoin valmiiksi ja on aika keskittyä itse joulunviettoon. Aloitin joululomani melkein viikon etukäteen, kyyti kun päättikin lähteä aiemmin niin lähdin itsekin. Vaikka syksy ei ollut erityisen rankka, on ollut äärimmäisen mukavaa olla kotona! Toisaalta olen viettänyt kaiken aikani rakkaani luona, ensimmäistä kertaa meillä on mahdollisuus olla ihan kaksistaan. Tämä joulu on myös vähän erilainen siitä, että vietän sen anoppilassa ensimmäistä kertaa. Jännää...

Mutta niihin lahjoihin.
Hh 1 valmistui jo hyvänaikaa sitten, ja se pääsi pakettiin ja saajalleenkin saakka. Mutta. Paketoituani lahjan, tajusin, ettei siitä ollut kuvaa. Niinpä täytyy pyytää että kaveri ottaisi sen itse tässä joskus...

Hh 5 eli huopatossut.
Tässä on 5- ja 6-vuotiaille veljenpojilleni. Isommat menevät minullekin jalkaan, sen verran iso mono kohta 7-vuotta täyttävällä kummipojalla jo on! Kävimme jo eilen viemässä lahjoja veljelleni, sillä he lähtevät jouluksi Kanarialle.
Tossujen pohjassa on Tapion kaupasta löytyneet silitettävät sukkajarrut. Niitä sai kyllä silitellä pienen tovin noihin huopiin, mutta nyt ne ovat kiinni ainakin jotenkin. En sitten tiedä miten ne siinä pysyvät, pojat kun ovat melkoisen hulivilejä...Kummitytölle lähti tossujen lisäksi fleecehuppari. Kaavat ovat jostain vuoden -97 SK:sta ja tämäkin on muokattu. Koon piti olla jotenkin 2-vuotiaalle, mutta siitä tuli varmasti liian iso. Tein tämän alunperin harjoitteluun raglanhihaisen hupparin malliksi ja tässä muutama päivä sitten sain sen ihan valmiiksi, ja se onnistui yli odotusten! Toki parantamisen varaa löytyisi, mutta olen varsin tyytyväinen.
Tossujen vaaleat osat on neulahuovutettu ja yhden neulan sain katkaistua noita tikutellessa. Olipa sitten hyvä syy mennä ostamaan uusi, mukaan lähtikin sitten kaksi - hieno ja rouhiva neula.


Nuorimmalle veljenpojalle lähti huopatossut sekä huppari. Huopatossut valmistuivat eilen, ja niiden kanssa oli jo kyllä motivaatio-ongelmia vaikka ne valmistuivat yhdessä illassa.
Tämäkin huppari oli esimerkkinä harjoittelussa ns. normaalihihaisesta hupparista. Tuo vetoketju tuli vähän extempore mukaan kuvioihin, mutta näyttää ihan hyvältä. College on samaa josta olen itsellenikin tekemässä hupparia. Sen teko on nyt taas vähän jäissä, sillä helmaresori näyttää ihan kamalalta ja on kerättävä voimia ja motivaatiota saumuriompeleen purkamiseen... (Hupparin taustalla on kihlajaislahjaksi saatu Pentikin villapeitto - se on aikas ihana) (siinä on sydämiä ja se lämmittää)

Kaikista huopatossuista kerrottakoon, että lankana kaikissa on Novitan Huopanen. Ne on neulottu puikoilla nro 10 ja ohje on Savonlinnan Norssilta löytynyt, jota sitten soveltelin ohjeessa olleiden laskujen perusteella. Toivottavasti ovat oikean kokoiset.

Minullahan on pikkusiskon lisäksi vielä kolme vanhempaa sisarusta, ja ajattelimme pikkusiskon kanssa tehdä heille pikkuleipäkokoelman lahjaksi. Ja pikkuleiväthän tietysti tarvitsivat laatikot, jotka sitten tein huovasta, villalangasta ja helmiäispastasta. Huopa löytyi Savonlinnasta eräästä sisustusliikkeestä reilusti alennettuna. En tiedä, mihin ne oli alunperin tarkoitettu, mutta tähän ne sopivat oikein hyvin. Ja huopaa jäi vielä jälellekin.

Laatikot sitten täyttyivät nöttereillä, Hanna-tädin kakuilla ja norjalaisilla kookoskakuilla.


Ystäväni toivoi lahjaksi pitkää jyvätyynyä. Pituutta tuolla isommalla on melkein metri ja se on täytetty kauralla. Jotta kaura pysyisi tasaisesti tyynyn sisällä, tein tyynyyn lokerot kauralle. Päällinen on erillinen ja on ihan normilakanakangasta. Tämä siksi, että päällinen menee kuitenkin helposti likaiseksi, niin sitä voi sitten pestä. Pienempi on "extraa", kun halusin painaa lisää tuota kuviota. Tuo on täytetty ohralla, joka on mielestäni kuitenkin parempi kuin kaura. Lisäksi vähän pelkään, että tuo kaura saattaa aiheuttaa kaverilleni oireita, sillä se todellakin tuoksuu heinälle ja kauralle. Mutta katsotaan...
Kuviot on tuputeltu sabluunan läpi hopealla helmiäispastalla. Helmiäispasta on mukavan väristä, ja sopii mielestäni mustan kanssa äärimmäisen hyvin.

Entäs nyt sitten? Uusia töitä on tekeillä kokoajan. Pastorin syyspipo muuttuu jo Pastorin kevätpipoksi, sillä en pidä Mandarin petitistä. Se menee kierteelle ja on liian löyhä minun makuuni.
Olen ottanut työstettäväksi toisen inhokkilangan, eli Palman. Minulla on kaksi kerää vaaleanpunaista ja ajattelin tehdä siitä Novitan ohjeella jakun uudelle tulokkaalle. Hänen pitäisi syntyä tuossa parin kuukauden kuluttua.  Palma on sellainen viha-rakkaus-lanka. Se on ihanan pehmeää, mutta raivostuttavaa neuloa sen pörröisyyden vuoksi.

Huomenna olisi tarkoitus aloittaa isosiskon kanssa neulonnan opettelu, ja sitä varten olen ostanut Vuorelman Vetoa itselleni. Ajattelimme neuloa töppöset tälle uudelle tulokkaalle. Katsotaan kuinka käy... :)

Mutta tämän postauksen myötä toivotan jokaiselle

Hyvää, lämmintä, rauhallista, iloista ja mukavaa
joulua!