Jokin käsityöblääh on ilmestynyt kuvioihin. En jaksa yhtään keskittyä käsityöihin, aloittelen uusia, puran vanhoja aloittaakseni ne uudelleen, mutta mikään ei edisty. Kämppäni ovat valloittaneet keskeneräiset työt, kuten pannumyssy, puikkokotelo, joku wannabe-lankakukka-rose-pitsikukka väännös, Sinivaara, Jaques Cousteau pipo, pitsejä, pipon vuorittaminen, luokkakaverin vauvayllätyksen osuus... Hohhoijaa. Koulujuttujakin olisi vaikka muille jakaa. Kandintyötä pitäisi tehdä, ja se onkin edistynyt, mutta kaveriksi on tullut muita tehtäviä joita tehdä, ja ne sitten vievät aikaa kandintyöltä. Mutta eiköhän se toukokuun alkuun mennessä valmistu... :)

Niin, olin tosiaan pääsiäiseni Pietarissa. Venäjällähän ei pääsiäistä vietellä samaan aikaan kun meillä päin, eli siellä oli ihan tavallinen viikonloppu. Hetken jo ehdin kuvitella mielessäni, kuinka menisimme lauantai yönä johonkin kirkkoon katsomaan pääsiäisen yömessua... Mutta kyllä meillä näkemistä riitti ilman pääsiäistäkin. Pietari on hieno kaupunki ja niin täynnä historiaa, että pieni historioitsija nosti päätään tuolla reissulla. Olin jossain vaiheessa kovinkin kiinnostunut Romanoveista, etenkin Nikolai II:sta ja hänen perheestään ja heidän kohtalostaan (olisikohan tähän vaikuttanut niihin aikoihin tullut Anastasia piirroselokuva...). Tästä syystä mm. Talvipalatsi oli äärimmäisen hieno kokemus. Kerrottiin, että jollakin keisarin sukulaisnaisella oli pahana tapana kerätä itselleen pukuja. Hän ei käyttänyt yhtäkään pukua kahta kertaa enempää, joten niitä pukuja oli kuulema kertynyt jotain 15 000. Jos ne olisivat tallessa/kunnossa, ne olisin mielelläni halunnut nähdä :)

No nyt tietenkin jokaista kiinnostaa tietää, löysinkö sitä lankakauppaa tai lankaa yleensäkään. Hyvät uutiset ovat ne, että löysin lankaa yhdestä pienestä putiikista Pietarista ja Viipurin kauppahallista. Huonot uutiset ovat, että tämän Pietarin pienen putiikin valikoima koostui lähes ainoastaan Novitan langoista, jotka nekin olivat Suomen hinnoissa. Viipurin kauppahallissa hypistelemäni langat olivat huiman värisiä ja kauppiaan mukaan villaa, mutta käsikopelolla uskaltaisin väittää niitä puhtaaksi keinokuiduksi. Niinpä jäi langat siltä reissulta ostamatta. Mutta Nevsky Prospect, yksi Pietarin valtakaduista, on pitkä, joten ensi kerraksikin riittää etsittävää ja löydettävää :)

Kyllä minä jotain sain aikaiseksi matkallamme. Odotus rajalla kesti lähes 3 tuntia, bussilla mennessä aikaa meni tietenkin myös muuhun matkaamiseen. Virkkailin sitten pitsejä uusimman Novitan innoittamana ja tämmöisen pitsin sain nyt ommeltua kiinni pyyhkeeseen.
 1417024.jpg
Lankana on Novitan Kotiväki ihanan vaaleanpunaisessa sävyssä. Malli on siis Novita kesä 2008 mallin 4 pitsi nro 2. Minulla olisi tämän pyyhkeen lisäksi vielä kolme tuunaukseen sopivaa punaista/vaaleanpunaista pyyhettä, jotka varmaankin saavat pitsi reunuksen lähiaikoina... :P Kävipä tässä mielessä myöskin idea veljelleni häälahjaksi, mutta katsotaan, katsotaan. (Häät ovat elokuussa, joten aikaakin on vielä muutama kuukausi).

Seuraavaksi ajattelin pohtia teenkö huivin lankakukista, vai sittenkin haarukkapitsisen...