Taas meni hetki ennen kun jatkoin kirjoittelua. Ei vain ole tullut oikein mitään valmiiksi tässä hetkeen taas, mutta kyllä minä jotain olen tehnyt :)
Tässä olen väkertänyt kaverilleni huivia Novitan ohjeella ja nyt se alkaa olla valmis. Jotenkin katosi into tehdä sitä, kun a) huomasin että kyseinen huivi ei näytä yhtään samalta kuin kuvassaan ja b) ohje on poncho, mutta kaveri tahtoi siitä huivin, joten piti soveltaa hieman viimeisten neliöiden kanssa, joka taas tuntui suhteellisen tympeältä. Mutta nyt pitäisi enää tehdä yksi sellainen puolikas neliö ja vielä reunukset, niin huivi olisi valmis pingotukseen. Harmi vain en itse omista mitään sopivan suurta pingotukseen sopivaa alustaa, joten täytynee hyödyntää yliopiston tarjonta... Mistähän sitä saisi sellaisia ohuita ja isoja styroksilevyjä...? Jos joku sattuu tietämään, en mitenkään pistäisi pahakseni pienestä vihjeestä @:)
Pääsin aloittamaan puutöissä sitä pirtaani ja heti piti suunitelmaa muuttaa kun onnistuin leikkaamaan toisen aihion täydellisen vinoon. Opettaja tosin totesi, että aihioni olivat liian lyhyet siihen nähden kuinka paljon minulla on puikkoja tulossa, joten reunimmaiset piti ottaa pois. Näin sitten sen aihion lyhennyskään ei tuntunut niiiiin kamalalta... (en valitettavasti tiedä ihan tarkkoja nimiä noille osille, mutta opettaja käytti nimeä "aihio" pirran ylä- ja alareunakappaleista...). Eipä taida minusta puutyöläistä tulla...
Meillä on nyt siis meneillään tekstiilien pinnankuvioinnin kurssi ja olemme jo päässeet painamaan pigmenttiväreillä. Innostuin ornamenttikuviossa sen verran, että tein kaksi suikaletta, joista suunnittelen verhot. Jos vaikka saisi värjättyä itse muun osan niistä verhoista, niin saisipa ainakin omannäköiset ja -väriset verhot tähän kämppään (nyt kun tässä on vain talon omat verhot, jotka ovat suorastaan kamalat... :| ).
192303.jpg
Eli tällaiset pätkät, molemmat ovat sellaiset 150cm pitkiä.
192304.jpg
Tuossa on tuo lehti vähän lähempää. Huomasin vasta siirrettyäni kuvan että se onkin vähän väärinpäin, ja sellaiseksi se jäi... joten niskajumppaa nyt @:) Kuvio on tehty leimasimella, jonka ystäväni Teija suunnitteli ja toteutti. Värin sekoittelin lähes itse (käytin eräässä tehtävässämme sekoittelemiamme värejä. Hauskaa sinänsä, että tuosta sekoituksesta tuli juuri sellainen kuin minun ja Teijan väristä piti aluksi tulla :D)

Lopuksi tahtoisin esitellä käsityökaappini. Siellä ei ole ihan kaikki mitä minulta löytyy, vaan sohvan alla olevassa laatikossa on vielä kankaita ja ryijylaatikko.
192308.jpg
Langat ovat aika poikkeuksetta Novitan, mutta on siellä jopa pari muutakin. Esimerkiksi ihan tuolla vasemmassa reunassa näkyy vilaus Pirtin kehräämön lankaa ja tuossa valkoisen Nallen takana ihan Pirtin kehräämön hahtuvaa, samaa väriä kuin lankakin. Ja ompa siinä vielä vyyhti Retua ja Sukkalankaa, jotka viimeisellä Helsingin reissullani ostin. Pitäisi tutustua myös muihinkin lankoihin, mutta kun nuo Novitat ovat jotenkin niin opiskelijakukkarolle ystävällisempiä... Mutta vielä minä jotain erikoista ostan, saattepa nähdä :D Yksi seuraavista suunnitelmistani on kyllä ehdottomasti jonkinnäköisen puikkokotelon teko, sillä sukkapuikkoni ovat tällä hetkellä yhdessä noista laatikoista lahjanarulla toisiinsa sidottuina ja pitkät puikot ovat tuossa mukavassa kasassa lehtien vieressä. Kunhan tässä joskus taas vaan ehtii, voisi vaikka hyödyntää siihen jotain kirjonnan tehtävää. Vain mielikuvitus on rajana :)