Vaihteeksi koin hyviä hetkiä ompelukoneen kanssa, vaikka eihän se tietenkään ihan ongelmitta sujunut. Tikki oli paikoin huonoa ja lopulta keksin tarkistaa alalangan... Itselle tästä eteenpäin muistettavaksi, että jos tikki on huonoa etenkin oikealta puolelta, tarkista alalanka.

Ompelin itselleni 3  pientä kassia.

P1000270-normal.jpg

Idea näihin kasseihin tuli kesän viimeiseltä rippileiriltä. Mukana oli muuan isonen, joka harrasti myös neulontaa ja hän kuljetti työtään pienessä kangaskassissa. Itse kuljetan töitäni pienissä muovipusseissa, ja etenkin kevätlapasten pussi puhkoutui varsin nopeasti ja puikot tippuivat rei'istä. Miten en olekaan aiemmin tullut ajatelleeksi, että työt voisi kuljettaa kangaskasseissa ja niitäkin voisi olla erikokoisia.

Vasemmalla on tilkkukassi, johon hyödynsin ikuisuustilkkuprojektista jääneet blokit. Keskimmäinen oli heti mielessä kun löysin kankaan kangaslaatikon pohjalta. Brodeeraus on jäänne tyynynpäällisestä, jonka tein pari vuotta sitten isoäidilleni. Reunalla on pienin kassi, johon käytin kankaaksi itsevärjättyä kangasta, joka tehtiin tekstiilien pinnankuviointi-kurssilla. Taisi olla Semitone-värejä pussivärjäyksessä niin, että yhdessä pussissa oli punaista ja toisessa sinistä ja sitten vähän laitettiin eri sekoituksia. Omat kankaani värjäytyivät varsin mielenkiintoisesti laikukkaiksi, en tainnut kostuttaa kankaitani etukäteen eikä värejäkään taidettu sen ihmeemmin sekoitella. Tein sitten pari kukkaa ns. tilkkumaalaus B:n mukaisesti eli kirjoin tilkut kankaaseen.

Tänä kesänä olen saanut poikkeuksellisen paljon virolaista lankaa. Vanhempani kävivät pari viikkoa ja appivanhemmat viikko sitten Tallinnassa ja sain tällaisen kasan lankaa

P1000273-normal.jpg

Noita ohuita lankoja pyysin erityisesti (ei varmaan huomaa). Nyt sormet syyhyävät jonkinlaisen huivin kimppuunkäymistä. Varmaan toteutan uudelleen Revontuli-huivin, ehkä joku menee jollekin lahjaksi saakka - enhän minä nyt noin montaa huivia tarvitse!

Sain taas vaihteeksi käpypitsiä valmiiksi saakka.

P1000274-normal.jpg

Malli on kirjasesta Lene Bjorn: Tatted Bookmarks - cross-shaped, nimellä Malene. Lankana on kahta punaisen sävyistä helmilankaa, joita käytin aiemmin tilkkumaalatussa topissa (jonka kuva edelleen puuttuu täältä. Lupaan korjata asian mahdollisimman pian.) Taaskaan en säilynyt virheiltä, edellinen yritelmäni kaatui siihen että siihen tuli niin monta virhettä että lopetin. Opin tässä versiossa käpyilemään kahdella sukkulalla (olen aiemmin käpyillyt vain sukkulalla ja lankakerällä) sekä jatkamaan lankaa varsin fiksusti. Sitäkin tosin pitää vielä harjoitella, yksi rinkula jäi "vähän" löysäksi... Nyt tuo pitäisi varmaan tärkätä. Täytyy pohtia mitä keinoa käyttäisi, ettei värit kärsisi. Jos on hyviä ideoita, saa kertoa.

Olen viimeaikoina saanut paljon kangasta. Sain aluksi 7m punaista satiinikangasta, kun autoin ystäväni äitiä tuolien uusien päällisten laitossa. Sitten ostin samaiselta äidiltä retrokankaita sekä 5m vihreää silkintapaista kangasta. En vielä tiedä mitä noista teen, ne jäävät nyt vielä toistaiseksi odottamaan inspiraatiota.

Tämänhetkisistä töistä parhaiten etenee taikajakku. Rakkaani toinen sukka on valmis, mutta toista en ole vielä ehtinyt aloittamaan. Jospa nyt olisi hyvä tilaisuus aloittaa sitäkin, kun lähdemme rakkaani kanssa viikon roadtripille. Ajamme Oulusta Seinäjoelle, sieltä Savonlinnaan ja sieltä Saloon. Yritän puhua rakastani ympäri siitä, että kävisimme Pälkäneellä Tapion kaupassa @:) En tosin tiedä mitä sieltä ostaisin, mutta tavallisestikin ostan lankani hetken mielijohteesta miettimättä mihin ne käyttäisin. Saa nyt nähdä.

Aurinkoista elokuuta kaikille!