Nyt on iskenyt jonkinlainen pieni plääh, josta olen jo pääsemässä yli. Sain viime viikolla valmiiksi sukat ukolle reumalangasta, jota löytyi paikallisesta Anttilasta (Schachenmayr nomotta Rheuma Thermal Wolle) ja sen jälkeen iskikin sellainen plääh että selasin uusia ohjeita, mutta mikään ei innostanut. Yhdet sukat tekis mieli neuloa, mutta koska lankaa on rajoitetusti, tekisin ne mieluusti kärjestä aloittaen. Toistaiseksi en ole löytänyt hyvää ohjetta ja vähän tuntuu, ettei jaksaisi omaakaan ryhtyä miettimään. Mutta sitten pläähistä päästiin yli, ja puikoille hyppäsi Novitan Kevät 2011 lehdestä Rose mohair jakku (malli 55). Lankaa löytyi omasta takaa, mutta vähän piti tilata netistä lisää. Vielä siitä ei ole mitään kuvaa, on sen verran alussa ettei siitä mitään näe.

Mutta nyt sitten niihin valmistuneisiin.

Tässä siis ne reumalangasta neulotut sukat.

P1030054-normal.jpg

Malli omasta päästä kärjestä aloittaen ja kaksinkertaisella langalla 3 mm puikoilla. Valmistuivat lopulta varsin nopsaan, vaikka Ravelryn projekti tieto ehkä antaa ymmärtää muuta... @:) Nämä sukat muistuttavat varsin paljon jo aiemmin neulomiani Joona-sukkia, joten annetaan näille nyt sitten nimeksi Joonas-sukat ukon mukaan. Koko on jossain 44-45 tienoilla. Olen yrittänyt joihinkin sukkiin kärjestä neulottua kiilakantapäätä, mutta nyt vihdoin sain sen selätettyä ja aikas hyvältä näyttää vaikka itse sanonkin! :) (Uusi Ullakin on näemmä ilmestynyt). Ukkokultakin on tykännyt uusista sukista, eikä sohvalla röhnöttäessä paidan alle tungetut varpaat tunnu läheskään niin kylmiltä kuin ennen! :D

edit. 7.3. klo 18.37 Reumalankahan on siis ihan puhdasta, löyhäkierteistä villaa ja sen takia neuloin kantapäähän sekä kantapohjaan että kantalappuun kaveriksi ompelulankaa, joka toivottavasti hieman auttaa sukkia kestämään pidempään.

Kävimme syksyllä mutkan Nizzassa ja aloitelin siellä sukkia, jotka lopulta päätyivät isoäidille 85-vuotislahjaksi.

P1030051-normal.jpg

Onerva-sukathan ne siinä siis. Neulottu bambuisilla 2 mm puikoilla Hjestegarn Sock 4 - langasta, jota kului vähän reilu kerä. Menivät kuulema unisukiksi.

Ukko toivoi itselleen kauluria jo marraskuulla, ja häämatkalla sen sitten hänelle neuloin.

P1030040-normal.jpg

Lanka Novitan iki-vanha Pop-lanka, joka on muistaakseni puhdasta tekokuitua. Puikoiksi valikoitui 6 mm puikot. Lanka on mukavan pehmeää ja nopeaa neuloa. Sitä olisi vielä vähän jäljellä harmaana ja vaalean sinisenä, mitähän siitäkin keksisi...

Kun tuo plääh yllätti, teki mieli virkata jotain. Isoäidin neliöitä tekisi mieli virkkailla, jos olisi ihania värikkäitä lankoja, mutta kun ei ollut, tein tiskirätin.

P1030066-normal.jpg

Lankana jämä-Tennessee koukulla 2.5 mm. Ainakin toistaiseksi olen tykännyt tästä, vaikka eipä se ole vielä ihan kunnolla käyttöön päässytkään. Ystäväni tosin totesi, ettei tuollaista nättiä rättiä kehtaa edes käyttää. No, toinenkin rätti on tulossa, eikä se ole ihan noin nätti. Sillä koetan vain tuhota Mandarin petit  - langan loput.

Kaapissa odottelisi muutama kangas, jotka ovat hyvin lähellä muotoutua paidoiksi. Lisäksi tekisi mieli ommella itselle muutama juhla-asu, kun appivanhemmat toivat Thaimaan reissulta silkkisekoite kankaita ^^

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!