Ajattelin nyt tässä vaiheessa esitellä teille ensimmäisen ihan kunnon kangaspuilla kutomani maton. Olenhan minä kutonut aiemminkin, peruskoulussa tein kaksi poppanaa pöytäpuilla, mutta siitä oli jo aikaa ja ovathan ne niin erilaiset kuin oikeat puut.
Teimme ihan näyttelyn kutomistamme matoista. Jokainen on siis ihan oikea räsymatto, eli mitään kudetta ei ole ostettu työtä varten kaupasta. Kuteena omassani on mm. isoäidin kaksi trikoopaitaa, yhdet farkut, yhden esiintymisasun lahje ja lakanoita. Olisi hauska kutoa matto, jossa jokaisella kuteella on jokin tarina. Ehkäpä sitten kun tosiaan alkaa noita vaatteita siihen malliin kertyä, että niin pitää tuhota.
434615.jpg
Tässä siis mattonäyttelymme. Huomautan myös, että ripustustapamme on auttamattoman väärä, sillä ne pitäisi ripustaa poikittain etteivät veny ja kuteet rikkoonnu. Painavat muuten aika paljon nuo, pelättiin että ripustamista seuraavana aamuna puolet matoista on lattialla, mutta vain yksi putosi ripustusvaiheessa ja edelleen tuolla yliopistolla killuvat.
434617.jpg
Siinä on siis omani sitten. Värit näyttävät tietysti kummalliselta... Ja tuosta huomaa, että alku on löyhempää kuin loppu, tai sitten olen siirtänyt pingotinta vähän liian harvoin.

Tällä hetkellä puihin on kapuamassa astiapyyheloimet. Käärinpirta on ollut puissa jo maanantaista saakka, joten työn kutomisessa kestää (On nimittäin sanonta, että mitä kauemmin käärinpirta on puissa kiinni, sitä kauemmin kutominen kestää). Muutaman kerran olen jo painaista siitä kutomisesta nähnyt, sillä valitsin aika vaikean työn ensimmäiseksi yksintehtäväksi... Mutta niistäkin tulee varmaan kuvaa joskus kun valmistuvat.

Ja tuo tasaluku mittarissani lähenee huimaa vauhtia, niin nyt jos sitä laittaisi pienen arvonnan pystyyn. Olisi tietysti kiva kuulla jotain kommenttia näistä tekeleistäni, joten kerrohan mikä on hienoin/mielenkiintoisin esittelemäni työ. Kilpailu aikaa on niin kauan kun tuo mittari pyörähtää "paremmalle" puolelle, eli joko ensi viikolla tai huomenna tai joskus :D Ilmoittelen kyllä sitten ja koetan keksiä jotain hauskaa palkinnoksikin. Tämähän on ihan jännää hommaa :D